INSIDER

Súlyos büntetést kap a terroristának készülő móri férfi

Döntött a bíróság F. Viktor ügyében, akit 2015 januárjában török titkosszolgálati tisztek kaptak el, amint éppen Szíriába tartott, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon.
  • Szerző: Ripost

A 25 éves F. Viktor 2014-ben kezdett el kutakodni az interneten az Iszlám Állam után, miután a Morning Show című műsorban hallott róluk egy riportot. A gyakorikerdesek.hu oldalon össze is ismerkedett egy győri fiatalemberrel, nyilvánosan meg is beszélték, hogy Szíriába utaznak, és csatlakoznak a terrorszervezethez. A győri, 21 éves férfi másodrendű vádlottként szerepel az ügyben.

Később az elsőrendű vádlott, F. Viktor megtalálta a terrorszervezet Flames of War című propagandafilmjét is. A kommentelők között talált rá egy Abu Isa nevű arab férfira, aki pénzt és állást ajánlott neki azért, hogy védelmi feladatokat lásson el Szíriában. A férfit végül török területen, Kilisben kapcsolták le a titkosszolgálat emberei 2015-ben. A móri terroristaként "elhíresült" F. Viktort visszatoloncolták Magyarországra.

A Törvényszék kedd kora délután tárgyalt először terrorcselekmény előkészületének ügyében Magyarországon. Súlyos ítéletet született: F. Viktor 4 év fegyházbüntetést és 4 év közügyektől való eltiltást kapott, míg a másodrendű vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélték.

Az ítélet első fokon született meg, így nem jogerős.

És ezeket olvastad már?