INSIDER

Sötét üzenetet kapott halott társától a skálás gyilkos

Bene László, most először, a börtönben öngyilkosságot elkövető társáról is beszélt. Elárulta, miért lett hihetetlenül mérges Donászi Aladárra...
  • Szerző: Ripost

Bene társával, Donászi Aladárral a 80-as évek végétől rablásokat szervezett, majd több gyilkosságban is tettestársak voltak. Hírhedten kegyetlen tettük volt a budapesti, Vak Bottyán utcai rablógyilkosság, itt halt meg az egyetemista pénzkísérő, Sádt Győző, akit egy taxiban lőttek le, a sofőrt megsebesítették. Ez volt az úgynevezett skálás gyilkosság:

1992 májusában történt, de a pénzt nem szerezték meg. Nem sokkal később két va­dásszal végeztek egy erdőben. Bene 1996 óta ül börtönben, most szabadulásában reménykedik

- Õ fegyházas volt, én börtönös. A nyolcvanas években mi voltunk itt a rabminiszterek. Õ írnokként dolgozott a főépületben, én azon az irodán voltam, ami most a nevelőiroda - emlékezik vissza megismerkedésükre Bene, ahogy azt is elárulta, hogyan tudta meg, hogy Donászi öngyilkos lett. - Emlékszem, 2001-ben volt. Két nappal később van a születésnapom. Nem láttam a pipától. Azt gondolom, gonoszság volt abban, hogy épp akkor végzett magával.

Bene arról is beszélt, hogy azért lőtt áldozataira, mert harcba keveredett velük. Azt gondolta, vagy ők halnak meg, vagy Bene. A skálás gyilkos azt is mondta, legszívesebben úgy halna meg, mint Petőfi, csatában. Az interjúból a Bors közölt részleteket P. Gál Judit Gyilkosokkal szemtől szembe könyve alapján.

És ezeket olvastad már?