INSIDER

Sorra adakoznak az emberek a leégett ház lakóinak

Lezárták a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződését, bontják a tetőteret a leégett IX. kerületi társasházban. A szomszédok szerint a tetőtéri lakások nagy része nem lesz újra lakható, a többi lakásba is csak másfél hónap múlva költözhetnek vissza a lakók.
  • Szerző: J.J.

Az oltáskor eláztak az elektromos hálózat kábelei, használhatatlanokká váltak a vezetékek.

„ A tüzet eloltottuk és a házat átadtuk a lakószövetségnek” – mondta el a kérdésére Kisdi Máté, a Katasztrófavédelem szóvivője.

Fotó: Sulyok László

Hihetetlen összefogásnak lehetünk tanúi. Sorra érkeznek a felajánlások, a kerületi lakók külön csoportot is csináltak az adományok gyűjtésére.

„Volt, aki szobát ajánlott fel, volt, aki tisztítószert, mások tisztálkodási lehetőséget kínáltak fel a szomszédaiknak, megint más lakók a fagyasztott dolgokat pakolták be a saját hűtőjükbe, de két olyan bölcsőde is volt, amelyik gyerekfelügyeletet ajánlott fel az ügyintézés idejére” – ecsetelte az összefogást dr. Bácskai János, a IX. kerület polgármestere. Külön kiemelte, hogy az eset után azonnal érkeztek a felajánlások, mint annak idején a kollégiumtűz kapcsán. A kerület rögtön szükséglakásokat is felajánlott a leégett ház lakóinak.

Fotó: Sulyok László

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?