INSIDER

Óriási botrány: akkora a harc a kínai vakcináért, hogy soron kívül oltatják magukat!

A pandémia egyik legnagyobb botránya bukott ki, amivel már a Wikipédia is külön foglalkozik: akkora harc folyik világszerte a Sinopharm vacináért, hogy több országban sorra buknak le politikusok, üzletemberek azzal, hogy jóval a lakossági oltások előtt, soron kívül oltatják be vele magukat.
  • Szerző: Ripost

Akkora a harc a világban a vakcinákért, hogy a kínaival például több országban soron kívül oltatják magukat a vezető politikusok, tisztségviselők, üzletemberek. Az egyik legnagyobb botrány azonban Peruban tört ki, még nevet is kapott a Wikipédián: „vakcinagate”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Itt is a kínai Sinopharm vakcinájáról van szó: még február közepén derült ki, hogy az ország korábbi elnöke, Martin Vizcarra (2020. novemberében korrupció gyanúja miatt már lemondatták)és felesége már 2020 októberben felvette az oltást.

Peruban kitört a pandémia legnagyobb oltási botránya

Peruban kitört a pandémia legnagyobb oltási botránya Fotó: AFP

Az elnök akkor azzal védekezett, hogy ő és a felesége önkéntesként vettek csupán részt a Sinopharm klinikai vizsgálatában. Viszont innen már elindult a lavina: gyakorlatilag kiderült, hogy az elnök többi családtagja is megkapta az oltást, sőt, a még regnáló egészségügyi miniszter és a külügyminiszter is, valamint további kormánytagok, tisztségviselők, sőt, még a katolikus egyház tagjai és neves üzletemberek is megkapták az oltást soron kívül. Gyakorlatilag kiderült, hogy az illegálisan beoltott emberek 25%-a állami munkavállaló volt.

Az első aki lemondott, Pilar Mazetti egészségügyi miniszter volt, majd a külügyminiszter, Elisabeth Astete.

A kongresszus ezzel párhuzamosan folyamatosan nyomozott az ügyben, és számos szereplőt kihallgattak.

Gyakorlatilag a komplett kormány belebukott: sőt, a volt miniszterelnök, a külügyminiszter és az egészségügyi miniszter ellen eljárást is indítottak.

Hazánkban a baloldali politikusok oltatják magukat illegálisan

Január végén derült ki, hogy Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere jogosulatlanul kért és kapott koronavírus elleni védőoltást január elején. Azóta az is kiderült, hogy nemcsak saját magának, hanem a feleségének is beadatta.

László Imre az ATV egyik reggeli műsorában azt mondta, hogy „behívták” abba a kórházba, ahol korábban igazgató volt. Az oltási rend szerint eddig csak az egészségügyben dolgozók és az idősotthonok lakói kaphattak oltást, és ő egyik tábort sem erősíti.

A baloldal a járvány kezdete óta mindent megtesz annak érdekében, hogy hátráltassa a járvány elleni védekezést, és a halálkampányukkal sokakkal akarják elhitetni, hogy a vakcinák veszélyesek. Ennek ellenére éppen a Gyurcsány-féle koalíció tagjai sorra buknak le azzal, hogy soron kívül oltatták be magukat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?