INSIDER

Tagadja a vádakat a soroksári futónő gyilkosa, megszólalt a ügyvéd

Kardosné Gyurik Krisztina 2013 szeptemberében vált brutális gyilkosság áldozatává, amikor a szokásos esti futására ment. Most ítélet született az ügyben.
  • Szerző: ripost

Nyolc éve már, hogy holtan találták Kardosné Gyurik Krisztinát az otthonától nem messze egy bokros, kihalt részen. A soroksári futónő a szokásos esti testmozgását végezte épp, amikor valaki rátámadt a futóúton, brutálisan bántalmazta és meggyilkolta az édesanyát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gyilkosság ügyében éveken át nem történt előrelépés, mígnem 2018-ban képbe került R. Szilveszter, akinek a DNS-e megegyezett a nő testén talált mintával.

A férfit múlt pénteken életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék.

soroksári futónő

Tagadja a bűnösségét a soroksári futónő gyilkosa

R. Szilveszter azonban tagadja, hogy meggyilkolta volna Krisztinát, és az ügyvédje is abban reménykedik, hogy a védencét felmentik a vádak alól.

„Első látásra adja magát a lehetőség, hogy az a gyilkos, akinek a DNS-mintája rajta van a nő testén. De számos más egyéb tényadat is felmerül, ami fontos. Például az, hogy az áldozat holttestét valaki holtában megfordította, ezt az orvosszakértők kijelentették. A negyed kilenckor történt elkövetés után az egyébként éjszaka háromnegyed kettőkor megtalált holttest a hátán feküdt legalább egy óra hosszát, miközben a helyszíni szemle jegyzőkönyve szerint hason fekvő állapotban találták meg. Eljárási tényadat, hogy valaki megfordította” – mondta el a Mokkában dr. Lichy József, a vádlott ügyvédje.

A védő szerint R. Szilveszter fordította meg a holttestet, de nem ő gyilkolta meg a nőt.

Emellett a gyilkosság helyszíne az ügyvéd szerint nem arról árulkodik, hogy ott „útonálló módon” levetkőztessenek és meggyilkoljanak egy nőt. Lichy elmondta, hogy a helyszíni szemle jegyzőkönyve szerint is úgy tűnt, mintha a holttestet csak odatették volna, de nem ott történt volna a gyilkosság. Nem voltak dulakodásnyomok a helyszínen.

Az ügyvéd azt reméli, hogy jövő nyáron, másodfokon majd kedvezőbb ítélet születik.

A Mokka videóját itt tekintheted meg:

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?