INSIDER

Sokkolta a lakókat, megrázó okból végzett lányával a mosonmagyaróvári apa

A 78 éves férfi pénteken ölte meg lányát, majd magával is megpróbált végezni, de hozzá még időben érkezett a segítség.
  • Szerző: Ripost

Közösen tervezhette el az öngyilkosságot a 78 éves mosonmagyaróvári apa és 50 éves mozgáskorlátozott lánya. Szilvia és Laci bácsi akkor eshetett kétségbe, amikor Lászlónál végstádiumú betegséget diagnosztizáltak.

Képünk csak illusztráció!

A 78 éves Sz. Lászlóhoz unokája, Diána érkezett Ausztriából pénteken a szokásos családi látogatásra. A fiatal fodrászlány szeme elé azonban borzalmas látvány tárult: nagyapja, Laci bácsi eszméletlenül feküdt az egyik szobában, míg nagynénje, az 50 éves, magatehetetlen, ágyhoz kötött Szilvia a másik szobában holtan hevert.

A nyugdíjast a kiérkező mentők hosszas küzdelem árán megmentették, a Bors információja szerint – bár állapota stabil – azóta is az intenzív osztályon ápolják. Kiderült, hogy a férfi magával próbált végezni, miután lányát megölte.

A házban úgy tudják, hogy Laci bácsi és Szilvike együtt döntött a közös öngyilkosság mellett, miután Lászlónál gyógyíthatatlan kórt diagnosztizáltak.

„Laci felesége, Pannika pár hónapja halt meg. Súlyos vesebeteg volt, dialízisre járt. Utána Lacinál diagnosztizáltak végstádiumú rákos megbetegedést. Laci már a neje halála után is összeroppant, erre a hírre pedig végképp kiborult. Nem is maga, hanem Szilvike miatt” – magyarázta a család egyik ismerőse a Borsnak.

A házaspár ugyanis féltő gonddal ápolta a születése óta magatehetetlen Szilviát. „Mindent megtettek érte. Egy ideig intézetben volt, de kihozták, és mindent feláldozva, csodásan gondozták. Magántanárokkal taníttatták, ha kellett, Laci bácsi ölben vitte le a parkba. Teljes szimbiózisban éltek. Laciéknak van egy fia, Szilvike testvére, de vele hosszú évek óta megszakadt a kapcsolat, nem tudjuk, mi történt, de külföldön él, nem látogatták egymást. Zoli lánya, Dia járt ide, ő Ausztriában fodrász. Ő találta meg őket” – mondták a szomszédok. Azt nem tudni, a család igénybe vett-e szociális segítséget.

„Laci és Pannika is értelmiségi volt, ha nem is gazdagok, de jó körülmények között éltek. Szörnyű tragédia ez, nem tudjuk, Laci bácsi túléli-e ezt valaha” – tették hozzá a házbeliek.

És ezeket olvastad már?