INSIDER

Sokkolóval mennek a lányok gólyatáborba

Rettegnek a szülők, hogy épségben hazatér-e a gyerekük az egyetemi gólyatáborból.
  • Szerző: Ripost

Több egyetemen is ma kezdődtek el a gólyatáborok. A sorozatos botrányok után aggódnak a szülők, épségben hazakerül-e a gyerekük. A %% beszélt olyan szülőkkel, akik azt mondták, gázspray nélkül nem engedték el a gyereküket, de volt olyan szülő is, aki egyenesen sokkolót adott a lányának. Az esemény utáni tabletta pedig már-már kötelező szerintük.

Egy nemi erőszak után derült ki minden

2014-ben robbant a gólyatábor-bomba, amikor egy fotós megerőszakolta az egyik elsős lányt az Eötvös Loránd Tudományegyetem táborában. Azután sorra derültek ki olyan esetek, hogyan alázták meg a diákokat. Az eszméletlenre itatás szinte alapnak számított, de rengeteg egyetemen, főiskolán szexuális játékokkal is kínos helyzetbe hozták a felsőbb évesek a jövendő elsősöket - akik többségükben nem mertek nemet mondani....

Ahogy arról a %% is beszámolt, a Corvinus Egyetem táborában a fiúknak meztelenül kellett egymás fenekébe mackósajtot tolni, a lányokat pedig orális szex imitálására kényszerítették. Egy másik iskola beavatásán pedig az intim szőrzetüket kellett leborotválni, majd italba keverve meginni.

Az egyik szülő a %%-nak azt mondta, egyszerűen nem is érti, felnőtt emberek miért engedték, hogy így megalázzák őket:

Miért nem mondta az egyikük azt, hogy ezt már nem hajlandó megcsinálni, állt fel és ment el onnan?

A sorozatos botrányok és a nemi erőszak után több felsőoktatási intézmény is jelezte, hogy szigorítani fognak a szabályokon.

Sok helyen már nem is mernek gólyatábort rendezni

2015 óta az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara és az Állam és Jogtudományi Kara nem is tart tábort, csak orientációs napokat. Idén Szegeden több kar is csak a városban szervez programokat, ahogy a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem egyes karai is így tesznek, így kontrollálhatóbb a szülők számára is.

A legtöbb egyetem szabályzatban tiltotta meg a tábor szervezőinek, hogy szexuális jelleggel túlfűtött feladatokat adjanak a gólyáknak, és az alkoholivást sem lehet ösztönözni vagy kötelezővé tenni. Természetesen azt nem tiltották meg, hogy az esti bulikon igyanak, csak senkinek sem kötelező. Ez pedig egy másik fontos szempont: az egyetemek szintén kikötötték, hogy minden feladatot csak és kizárólag önkéntes alapon lehet csinálni.

Azért még vannak itatós feladatok

Az itatós feladatokat egyedül az ELTE törölte a csapatjátékok közül, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem vagy a győri Széchenyi István Egyetem hökösei zöld utat adtak neki – az észszerűség korlátai között. Idén azonban a Budapesti Műszaki Egyetem megtiltotta a gólyáknak, hogy alkoholt vigyenek a táborba.

A diákok egy része persze máris azt tervezgeti, hogy hogyan lehet alkoholt csempészni be, vagy az interneten keresik a közelben lévő boltok listáját….

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?