INSIDER

Sokkoló támadás Borsodban: a fia talált rá a vérben fekvő asszonyra

Kutyatámadás áldozata lett egy 83 éves asszony a Borsod megyei Monajon.
  • Szerző: Ripost

Anna nénit a szomszéd harci ebe marcangolta szét még 2015 októberében, munkából hazatérő fia talált rá. A Borsnak akkor elsőként beszélt fájdalmáról és a szörnyű tragédiáról az elhunyt nő fia, Dányi István.

Akkor azt mondta: a kutya a szomszédból ugrott át, a telkeket elválasztó, raklapokból összetákolt kerítés ugyanis nem akadályozta. Anna néni épp a kertben dolgozott, amikor a kutya, egy kétéves steffordshire terrier megtámadta. A kezét és a fejét is harapdálta. István szerint az eb gazdája nem volt otthon a tragédia idején.

Most polgári per indul a Szikszói Járásbíróságon, István 6 millió forint sérelemdíj megfizetését kéri a szomszédos ingatlan és a kutya tulajdonosától, amiért "nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a kutya ne szökjön ki, másokban kárt ne okozzon". A per csütörtökön indul.

A kutya gazdáját egyébként tavaly szeptemberben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt egy év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék, de a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság szerint az ingatlanán öt kutyát tartott, telkének hátsó részén a kerítés mindössze 75 centiméter magas volt és az áldozat többször panaszkodott arra, hogy amikor a telkén dolgozik, a kutyák a kerítésen keresztül támadják, ezért kérte szomszédját, hogy amikor a kertben van, a kutyákat kösse meg. Ez nem történt meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?