INSIDER

Sokkoló kampány: életveszélyes szövődményekre hívják fel a figyelmet a drámai plakátok

A cukorbetegek közel 10%-a semmit nem változtat az életmódján a diagnózist követően. A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége most sokkoló kampánnyal szeretné felhívni a figyelmet az életveszélyes szövődményekre, és ennek a koronavírus-járvány szomorú aktualitást ad.
  • Szerző: Ripost

Hazánkban évente 1000 ember veszíti el a látását a cukorbetegség miatt. A diabétesszel élők 75 százaléka hal meg szív- és érrendszeri szövődmények következtében. A túlsúly megduplázza, az elhízás megháromszorozza a cukorbetegség kialakulásának esélyét. Csak néhány meghökkentő adat, mely már leírva is világosan megmutatja, mekkora károkat képes okozni a betegek szervezetében a diabétesz, ha nem tartják kontroll alatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: diabetes.hu

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége a november 14-ei Diabétesz Világnaphoz kapcsolódva most egy sokkoló plakátkampánnyal is szeretné látványossá tenni a cukorbetegség kockázatait és az esetleges szövődmények pusztítását az emberi szervezetben.

A diabétesz már most is népbetegség

Magyarországon hozzávetőlegesen 800 ezren szenvednek diagnosztizált cukorbetegségben, közel félmillió ember szervezete pedig úgy küzd a betegség következményeivel, hogy ő maga nem is tud az érintettségéről. A visszafordíthatatlan szövődmények megelőzése érdekében a cukorbetegeknek egészséges életmódot kell folytatniuk és rendszeresen mozogniuk.

Fotó: diabetes.hu

„Folyamatos edukáció és a betegséggel kapcsolatos általános ismeretterjesztés mellett látványos plakátkampánnyal mutatjuk meg az érintetteknek a valóságot: nem lehet elsétálni a kontrollálatlan cukorbetegség által okozott szövődmények mellett, mert életeket követelnek. Ennek az üzenetnek most még nagyobb súlya van, hiszen a diabétesszel élők esetében jelentősebb a koronavírus-fertőzés kockázata is, és az immunválasz esetleges elégtelenségei miatt súlyosabb szövődményekkel járhat a cukorbeteg pácienseknél a megbetegedés – hangsúlyozza Füzesi Brigitta, a CEOSZ elnöke.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?