INSIDER

Sokkoló fotók az albertirsai balesetről, az öv mentette meg a fiatal életét

Csak a szerencsén múlt, hogy életben maradt az a fiatalember, aki lesodródott az útról autójával Albertirsán. Az egyik helyi képviselő sietett a segítségére.
  • Szerző: Ripost

„Albertirsa határában nagy sebességgel érkező autót pillantottam meg, ami hatalmas porfelhőt kavarva irányt változtatott” – kezdte beszámolóját Gér Mihály, Albertirsa egy képviselője, aki kedden este vette észre, hogy az általa észlelt nagy sebességű autó kiszakította egy útmenti telek kerítését, és a felismerhetetlenségig roncsolódott.

Fotó: Facebook/Gér Mihály

A képviselő azonnal értesítette a mentőket és járőröket, majd a roncsba mászva megnézte, mit tehet a sérültért.

Fotó: Facebook/Gér Mihály

„Az öv fixen tartotta a sérültet, aki a fejére nehezedve lógott eszméletlenül, fejsérüléssel és sok zúzódással, véresen, de stabilan. Miután meggyőződtem róla, hogy légzése nem akadályozott, nem folyik az üzemanyag és nincs súlyos vérvesztesége sem, a feltételezhető gerincsérülés miatt jobbnak láttam nem mozgatni” – számolt be a képviselő.

Fotó: Facebook/Gér Mihály

Perceken belül a járőrök, mentők és katasztrófavédők is megérkeztek, akik először kiemelték, majd elszállították a sérültet. „Mindez percek leforgása alatt történt, ami egy koponyasérülésnél az életet jelentheti. Mindig kössük be magunkat, hiszen most is az öv tartotta a helyén a sofőrt és ez valószínűleg megmentette az életét” – írta Gér.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?