INSIDER

Sokat fogyott, egy hónapig beteg volt az SMA-s Levente: megviselte a karantén

Leventét a veszélyhelyzet miatt nem tudták elvinni a tornára sem.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tavaly az egész ország megmozdult az SMA-beteg Hosszú Leventéért, aki egy ritka genetikai rendellenességben, gerincvelő izomsorvadásban szenved. A kis Zente után Leventének is sikerült összegyűjteni azt a 700 millió forintot, amivel részt vehetett egy génterápiás kezelésen, így állapota nem romlott tovább és megkapta az esélyt, hogy javulás következzen be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

„Éppen kimentünk volna a karanténból, amikor jött az újabb. Így már a március 16-ai kezelésre sem tudtunk elutazni a budai gyermekklinikára, a foglalkozások teljesen elmaradtak” – mesélte a Feol.hu-nak Szamler Viktória, Levi édesanyja. A helyzeten az sem segített, hogy a kisfiú influenzás lett. Levente közel egy hónapon át volt beteg és sokat fogyott, a jövő azonban, úgy tűnik, szebb lehet.

Mióta ugyanis enyhítettek a szabályozásokon, a kisfiút hetente három alkalommal Siófokra viszik szülei tornázni, hiszen a kezelések akkor hatnak igazán, ha mozog és tornázik. A család nyara így arról szól majd, hogy a kimaradt rehabilitációkat bepótolják, és jelenleg egy állítógép és egy fűző megérkezését várják, mivel a régi eszközöket kinőtte a kisfiú.

A kialakult helyzet idején az édesapa továbbra is dolgozik, és emiatt nem tud sokat otthon tartózkodni. Emellett a bevásárlásban segít még, amikor hazalátogat, átadja a beszerzett árut, akkor látja a gyermekeket – csakis az udvarról, nehogy bármi probléma legyen.

Mindezek ellenére örömhír, hogy Levente egyre jobban erősödik. A kerekesszékben ülve „rúgja” maga előtt a labdát, már hason fekve is szépen tartani tudja a fejét, ül a motoron, s bár önállóan felülni még mindig nem képes, miután kezeit maga mellé teszi, szépen le tudja fektetni magát.

„Apránként haladunk, de ezek a lépések nagyon sokat jelentenek” – bizakodik az édesanya.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?