INSIDER

Az SMA-s Zente igazi nagylegény lett: fotókon, hogy mennyit változott 2 év alatt

Szinte már nem is emlékszünk rá, hogy milyen apró volt a kis Zente, mikor elkezdtek neki gyűjteni a szülei. Most előkerestük a régi képeket, elolvadsz, ha meglátod!
  • Szerző: Ripost

A mindig mosolygós kisfiúért egy ország fogott össze azután, hogy szülei gyűjtésbe kezdtek 2019. március 4-én. A sajtó néhány hónap múlva felkapta az SMA-s Zente történetét, és végül sikerült a kezdetben még elérhetetlennek hitt álom, összegyűlt a 700 millió forint a mérgedrága gyógyszerre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Zente a mi napsugarunk! Egy csupa mosoly boldog baba akiért a világ végére is elmegyek és vissza, de ezzel minden anya így van. Vettem a bátorságot és elképzeltem, hogy sikerülhet. Sikerült. Titok nincs, csak akarat. Akartam hogy sikerüljön„ – fogalmazott a pénz összegyűlése után az anyuka, aki akkor nyugodhatott meg igazán, mikor beadták a kisfiúnak a gyógyszert, és látványos fejlődésnek indult az állapota.

A kisfiú kezdetben még csak ülni tudott: általában hátát megtámasztva üldögélt kis kerekesszékében. Aztán a Zolgensma beadása után annyit erősödött, hogy segítséggel, kezeit fogva már lépegetett is. Mára már annyit fejlődött a gyógyszernek köszönhetően, hogy képes egyedül állni kapaszkodva, és bár nehezen, de így egyedül is tud lépegetni – ami közel egy éve még elképzelhetetlennek tűnt.

Ma már tehát sokkal magabiztosabb és erősebb az SMA-s Zente, aki a szemünk előtt cseperedett fel 3 éves nagylegénnyé a tündéri kisbabából. Bizony, a napokban volt a gyermek harmadik születésnapja, így előkerestük a régi fényképeit, mikor az ország megismerte őt, hogy megnézzük, mennyit változott. Nem kérdés, hogy sokat nőtt, és aranyos nagyfiú lett belőle.

Íme néhány régebbi fotó róla:

Fotó: Bethesda Gyermekkórház

Bethesda Gyermekkórház

Fotó: facebook

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?