INSIDER

Rá biztos emlékszel: kemény büntetést kapott a hírhedt símaszkos betörő

A símaszkos betörő rabolt is, amikor hazaért a házigazda, majd újból pénzhez akart jutni ugyanott, ekkor azonban már nem jutott zsákmányhoz.
  • Szerző: Ripost

A vádirat szerint a 40 éves férfi még 2019. február 6-án, éjfél körül egy II. kerületi családi házhoz tört be, hogy ékszereket lopjon. A betörő magával vitt egy fegyvernek látszó tárgyat, a fejére pedig símaszkot húzott. A kiszemelt házba bejutott, összekészítette a zsákmányát, ám idő közben hazaért az ott lakó férfi. A támadó megfenyegetett a fegyvernek látszó tárggyal és a pénzét elvette. A sértett egymillió forintot adott át, majd a rabló a pénzzel távozott.

A férfi úgy gondolta, nem elég, amit szerzett, így 2019. május 13-án, a délutáni órákban, ismét egy fegyvernek látszó tárggyal, valamint újra álruhába öltözve, hosszú vörös parókában visszatért a helyszínre, ahol megvárta és kényszeríteni próbálta a hazatérő férfit, hogy adjon át még pénzt. Ehelyett a férfi a szomszéd házak felé segítségért kiabált, így a maszkos elmenekült.

A gyors és alapos felderítés alapján a rendőrök már 2019. május 24-én elfogták a férfit, aki őrizetbe és letartóztatásba került.

Az ügyészség a férfival mint többszörös visszaesővel szemben fegyveresen elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és 2 rendbeli minősített magánlaksértés miatt nyújtott be vádiratot. A bíróság a férfit bűnösnek mondta ki és 18 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 1 millió forintot elkoboztak tőle. Feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és a védő enyhébb minősítés megállapítása és a büntetés enyhítése céljából fellebbezéssel élt. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott, jogerős szabadságvesztést tölt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?