INSIDER

Sikolyok, vér: a szomszéd lőtte le, majd ásta el Dézit Ostoroson – fotók

Szomszédok sikolyai, vér az aszfalton... Erre ért haza a Heves megyei Ostoroson élő férfi, akinek egyik szomszédja lelőtte a másik szomszéd kutyáját. Sokkolták az események, ahogy a kutya gazdáit is.
  • Szerző: Ripost

Megrázó esetnek lehettek szemtanúi az ostorosiak. Az egyik ott lakó férfi arról számolt be, hogy az utcán hangoskodó szomszédokra ért haza, majd megpillantotta a nagy vérfoltot az aszfalton.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A buszról leszállva, a járdára fordulva mindenhol vért láttam. Hirtelen nagyon megijedtem, hogy mi is történhetett itt, ahol amúgy 23 éve csend van. Az utcán álldogáló emberek elmondták, hogy az egyik utcabéli lelőtte szomszédjának a kutyáját, mert az átszökött az ő kertjébe„ – mesélte a fiatal ostorosi férfi. A második szomszédja lőtte le az ebet.

Szegény kutya, csak az volt a bűne, hogy szomszédolt kicsit. Fotó: Ripost

A meglőtt husky három házzal arrébb futott, vércsíkot húzva maga után. Ott kilehelte a lelkét, mire a lövést leadó szomszéd a kutyatetemet hazáig húzta és a szomszédok szerint elásta. Ekkor már csak a járdán, az árokparton és a házak előtt éktelenkedő vérfoltok emlékeztettek a történtekre.

„Konfliktusról nem tudok, valószínűleg zavarta a férfit a kutyák ugatása, az állat átszökése pedig az utolsó csepp lehetett a pohárban. Az egyik szemtanú értesítette a rendőrséget, két autóval kijöttek, intézkedni kezdtek. Szerintem nem így kellett volna ezt elintézni, borzasztó és erkölcstelen, remélem a tettes elnyeri méltó büntetését” – tette hozzá.

Fotó: Ripost

A megkereste a kutya gazdáit is: a másfél éves Dézi szinte családtagnak számított Nagy Bencééknél, rendszerint még a Balatonra is magukkal vitték nyaralni.

Imádták a gazdái Fotó: Ripost

„Nem voltam itthon, amikor ez történt, én már csak arra értem haza, hogy rendőrök állnak a házunk előtt„ - emlékezett vissza Bence. „A két kutya körbe van kerítve, fogalmam sincs, hogy szökhetett ki Dézi. Bárhogy is történt, nem ez volt rá a megoldás... Főleg úgy, hogy sosem panaszkodtak ránk. Sőt, inkább magukba fordultak, se velünk, se másokkal nem beszéltek, nagyon távolságtartóak voltak már egy éve, mióta ideköltöztek” - tette hozzá a férfi, aki szerint a történtek óta a támadó nem is nagyon mutatkozik. Ahogy Bencét, úgy az egész családot sokkolta, ami történt, mint mondja, párját viselte meg leginkább a kedvencük sorsa.

„Szíven ütött a dolog. Düh és harag kavargott bennem. Sosem gondoltam volna, hogy itt a környéken ilyen történhet, és nem is értem, hogy képes egy ember ilyenre„ – mondta letörten Bence a -nak.

Fotó: Ripost

A megkereste az ügyben a rendőrséget is, ahol Bencéék már megtették a feljelentést.

„Az Egri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni” – közölte a Heves Megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente r. hadnagy.

És ezeket olvastad már?