INSIDER

Siker! 44 óra alatt döntötte meg a világrekordot Károly

Nincs nála jobb! Hihetetlen kitartása meghozta a várva várt eredményt: a rekorderek névsorába írta bele magát.
  • Szerző: J.K.

Negyvennégy óra alatt beírta magát a rekorderek névsorába Mindum Károly.

Az 58 éves ultratriatlonista korábban már két dupla ironmant és egy tripla ironmant is legyűrt. Legutóbb pedig egy osztrák ötnapos versenyen szeretett volna 2200 kilométert letekerni, ám ezt nem sikerült teljesítenie. Károly kesergés helyett inkább felcsapta a rekordok könyvét, ahol kiszúrta legújabb célját: megdönteni a leggyorsabb 1000 kilométer rekordját.

– A korábbi rekorder 45 óra és 34 perc alatt tudta teljesíteni kerékpárjával ezt a távot – emlékezett vissza az ultratriatlonista, aki úgy számolta: 25 km/órás átlagsebességgel 40 óra alatt teljesíthető az 1000 kilométeres távolság.

Bevallom, kissé alábecsültem a feladatot

– nevetett Károly, aki végül 44 óra alatt tekerte végig az utat.

Mivel a rekordnak egy célja volt, mielőbb letekerni a kitűzött távolságot, így Károly több megállót is tarthatott út közben.

– Pécsről indultam, és Pécsre is érkeztem vissza egy „kis” kitérővel. Drávaszerdahelyen alakítottunk ki egy bázist a segítőimmel, akik autóval végig kísértek az utamon – árulta el a részleteket a sportoló, aki csak tíz perces szüneteket tartott a rekorddöntés alatt. 

Mivel gyorsan regenerálódik a szervezetem, így ez az idő egy-egy alvásra is elegendő volt

– tette hozzá Károly.

Szerencsére nem volt fennakadás 

Mindum Károly két biciklivel vágott neki a nem mindennapi kerékpártúrának. Országúti kerékpárja mellett egy úgynevezett időfutam kerékpárt is vitt magával arra az esetre, ha bármilyen műszaki hiba történne.

– Bár mind a két biciklit használtam, szerencsére nem hátráltatta a rekorddöntést semmilyen meghibásodás – zárta a beszélgetést  Károly, aki egy kis pihenés után ismét nekivág majd valamelyik ultratriatlonnak.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?