INSIDER

Sike András olimpiai bajnok birkózó csillagot kapott, nem hiszed el, hogy hol

Sike András csillagával gazdagodott pénteken az Egri Csillagok Sétánya, melyet az Eger Sikeréért Egyesület hívott életre.
  • Szerző: Ripost

Sike András a mai napon az Országházban Orbán Viktor miniszterelnöktől állami kitüntetést vehetett át a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokon végzett eredményes munkájáért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Eger Sikeréért Egyesület négy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a történelmi belvárosban, az Érsek utcában létrehozzák az Egri Csillagok Sétányát. A sétány alapításával mindazok előtt kívánnak tisztelegni, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez.

Ezidáig olyan neves művészeknek, közéleti személyiségek, sportolóknak állítottak itt emléket, mint Kovács Kati énekesnő, Biros Péter, Madaras Norbert, Pócsik Dénes és Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázók, vagy épp Törőcsik Mari a Nemzeti Színésze.

Fotó: Berán Dániel / egerhírek.hu

Péntektől újabb díszkő ékesíti a sétányt, melyen Sike András olimpiai bajnok birkózó neve olvasható.

Fotó: Berán Dániel

 

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője Sike Andrása olimpiai bajnokkal. Fotó: Berán Dániel

Eger szülöttét megtiszteltetésként érte, hogy ő kapta a legújabb díszkövet a sétányon.

Hihetetlen nagy megtiszteltetés ez az elismerés, Eger minidig is a szívem csücske lesz, mint ahogy a zöld nyakkendő utal a Fradira is. Ez a két klub, ami az életem volt, de remélem még mint edző, a munkámmal tovább tudom még segíteni a magyar birkózást, így Egert is képviselni ezáltal is, mert az olimpián azért mégis csak úgy voltam ott mint egy egri születésű ember.„ - mondta Sike András az avatóünnepségen.

A csillag ünnepélyes átadásáról videofelvétel is készült:

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?