INSIDER

Senki sem gondolta, hogy ez történik a népligeti gyilkossal

Megtért a börtönben a népligeti gyilkos, és minden vágya, hogy családot alapítson. S. Krisztián megbánta minden tettét, bocsánatot kért az áldozatoktól és hozzátartozóiktól, és könyörgött, hogy csukják börtönbe, vezekelni akar. Tetteit nehéz gyermekkorával magyarázta. Őszinte a megbánása, vagy csak a súlyosabb büntetést próbálja elkerülni?
  • Szerző:

Pszichológusokat megszégyenítő pontossággal vázolta fel a Fővárosi Törvényszéken S. Krisztián, mi vezetett ahhoz, hogy megölt egy nőt, miután megpróbálta megerőszakolni, négy másikat pedig szexuálisan zaklatott és bántalmazott. Az ügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel, szexuális erőszakkal, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolja, és ő mindent elismert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Addig verte és rugdosta a nőt, amíg belehalt

S. Krisztián 2016. októberében a Boráros téren ismerkedett meg a mentálisan sérült S. Erzsébettel. Elhívta italozni, és a Népligetben megkérte, hogy elégítse ki őt orálisan. Amikor a nő vonakodott, bedühödött, egyre erőszakosabb lett. Megpofozta a nőt, majd, amikor Erzsébet engedelmeskedett, olyan erővel szorította a fejét, hogy majdnem megfojtotta.

Fotó: Fotó: Ripost

Amikor a nő menekülni próbált, a földre rántotta, össze-vissza verte és rugdosta. Végül egy bokorba vonszolta, levetkőztette és meg akarta erőszakolni, addigra azonban már nem volt képes rá. Áldozatát magára hagyta. A nő az agyát ért sérülések miatt egy óra múlva meghalt.

Egy nap több nővel is erőszakosan kikezdett

Egy évvel később, egy decemberi napon egymás után két nőt is molesztált. Az egyiküket átölelte a Bosnyák téri buszmegállóban, majd, amikor vonakodott, megütötte és kényszerítette, hogy vele menjen. Áldozata úgy menekült meg, hogy sikerült segítséget kérnie az utcán. Következő áldozatának a fejét egy közlekedési táblába verte, amikor visszautasította közeledését.

Fotó: Ripost

Két nappal később Kőbányán szólított le egy asszonyt. Földre teperte és hasba rúgta, mert nem fogadott szót. Néhány órával később a Liget téren vallott szerelmet egy újabb áldozatának. „Tetszel nekem, szeretnélek megismerni. Szeretlek, veled akarok élni” – mondta, majd lefejelte a nőt, amikor nemet mondott neki, majd a fejét a falba verte, a környékbeliek mentették ki a kezei közül. Az a furcsa, hogy S. Krisztiánnak közben volt barátnője, aki csak akkor tudta meg, mit művelt a párja, amikor elfogták.

Magyarázkodásból jelest érdemel

Nagyon nehéz gyerekkorom volt, a szüleim nem szerettek, elhanyagoltak. Otthon éheztettek, bántalmaztak. Középiskolás koromban kollégiumban éltem, leérettségiztem, autószerelő lettem. Letartóztatásomig kamionsofőrként és autómentőként dolgoztam” – mondta el S. Krisztián a bíróságon.

Fotó: Ripost

A kortársaim sokszor csúfoltak, a lányok pedig mindig becsaptak. Meggyűlöltem őket, erőszakos, agresszív emberré váltam. A családommal hiába próbáltam felvenni a kapcsolatot, nem sikerült, csak telefonon beszéltem velük.”
S. Krisztián szerette volna megidéztetni a családtagjait, szemével kereste őket a tárgyalóban, de egyikük sem jött el. Egyik áldozata viszont ott volt. Amikor megkérdezték, kér-e kártérítést, azt válaszolta:
„Nem tudom elképzelni, hogyan lehet azért kárpótolni engem, amit át kellett élnem.”

Fotó: Ripost

Miután az ügyész ismertette a vádiratot és a vádlott mindent elismert, a bíró úgy döntött, nem folytat le bizonyítási eljárást, a sértett vallomására sem tartott igényt. Októberben hirdet ítéletet.
A megtudta: a népligeti gyilkos bűnbánata onnan ered, hogy a rácsok mögött istenhívő lett, megkeresztelkedett és rendszeresen jár misére. Azt mondta: leghőbb vágya, hogy új emberként családot alapíthasson.
„Vállalom a felelősséget a tetteimért, nagyon megbántam mindent. Az áldozataimtól és hozzátartozóiktól pedig szeretnék bocsánatot kérni” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?