INSIDER

Semmi sem szent? Templom előtt rabolta ki a magyar nyugdíjast

Az idős nyugdíjas nem tudott védekezni, mert már mozgásában erősen korlátozott.
  • Szerző: Ripost

A férfi reggel 7 órakor, az egyik szegedi templom főbejáratán kilépő, 80. életévét betöltött, mozgásában erősen korlátozott, bottal közlekedő nyugdíjastól pénzt kért. A jóhiszemű idős, ha van lehetősége rá, mindig segít a rászorulóknak, ezért elővette a pénztárcáját és aprót adott a kéregetőnek.

A férfi ezután kitépte a nyakából a 4 cm vastag aranyláncot, és a szentképet ábrázoló medált, amik együtt nagyjából 70.000 forint értékűek, majd futva elmenekült és a közelben parkoló gépkocsik között elbújt.

Az idős áldozat segítségére egy közelben lévő férfi sietett, aki a rabló nyomába eredt, majd felszólítást követően a rendőrség kiérkezéséig sikerült feltartoztatnia. A rablónak csupán annyi ideje maradt, hogy értékes zsákmányát elrejtse a parkoló kocsik dísztárcsajához. Az általa okozott kár részben megtérült, mivel a későbbiekben a parkoló gépkocsi tulajdonosa a medál nélküli elszakadt arany nyakláncot a sértettnek visszaszolgáltatta.

A tavaly októberi üggyel kapcsolatban a járási ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettével vádolja, melyet többszörös és különös visszaesőként követett el, mivel a vád tárgyává tett cselekményt a vádlott röviddel a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetéséből való feltételes szabadságra bocsátásának ideje alatt követte el.

És ezeket olvastad már?