INSIDER

Sáros kezével takarta el lila arcát: eddig titkolt részletek a brutális gyilkosságról

Fiának gyerekkori barátja ölte meg Erzsébetet. Az idős asszonynak rettenetes fájdalmakat kellett megélnie...
  • Szerző: Ripost

A Dabason meggyilkolt idős asszonytól, Erzsébettől egy kisebb vagyont vihetett el gyilkosa. Az erőszakos férfi ismerte a nőt, így elképzelhető, hogy a milliókról is tudhatott. A helyiek szerint a pénzre mindig gondosan odafigyelt az asszony, és az utóbbi időszakban nem kis összeget sikerült felhalmoznia.

– A gyilkosság előtt komoly pénzhez jutott, milliók lehettek nála. Mindig igyekezett félretenni, nem szórta a pénzt, így biztos komoly összeg volt a házban. Arról már viszont senki semmit nem tud, hova lett ez a kisebb vagyon – magyarázta az idős asszony egyik szomszédja.

 Az biztos, hogy elfogása után a férfi beismerte, hogy bántalmazta az idős asszonyt, a házkutatások során pedig egyik ruhájában nagyobb mennyiségű pénzt találtak a Zsaru magazin szerint.

Erzsébet életét nem egy idegen, hanem fia egyik gyerekkori barátja vette el. A he­lyiek szerint az asszony a férfival és családjával is jó viszonyt ápolt, ezért bízhatott meg benne a tragikus napon is.

– Bálintnak többször volt már dolga a rendőrökkel. Munkája nem volt, alkalmanként elvállalt ezt-azt, de gyakran lopta meg a helybélieket. Nem értjük, hogyan tehetett ilyet, pláne úgy, hogy az egyik barátja anyjáról van szó – mesélte a családot ismerő férfi a Blikknek.

A márciusi tragédia során a szomszédok nem hallottak segélykiáltásokat, és a ház körül sem utalt semmi arra, hogy betörtek hozzá. S. Bálintot áldozata félelem nélkül engedte be. A férfi aztán egy vezetékkel megkötözte az asszonyt, majd halálra verte. A rendőrök a vezetéken talált DNS-mintát vitték be az adatbázisba. Mivel a férfinek garázdaság miatt volt már dolga a rendőrséggel, gyorsan egyezést találtak.

– A szoba felőli ajtón tudtunk bejutni, ekkor láttam meg, hogy

a lába és a keze is össze van kötözve, a konyha padlóján feküdt. A keze sáros volt, azzal takarta el a teljesen lila arcát

– magyarázta egy helybéli, aki segített bejutni a házba a rokonoknak.

A férfi csuklóján végül gyorsan kattant a bilincs, még a helyszínre is visszavitték a rendőrök azóta. A helyiek elmondása szerint Bálint úgy járt fel-alá a városban, hogy nem látszott rajta, nemrégiben kioltotta egy ember életét.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?