INSIDER

Saját macskája tört egy budapesti nő életére, az asszonyt kórházba kellett szállítani

Saját macskája támadt rá az asszonyra.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Halálra rémült egy budapesti gazdi, mert szeretett macskája, Lizi egyik pillanatról a másikra az életére tört. Az állat a gazdája lábán és karján olyan mély sebeket ejtett, hogy a nőt kórházba kellett szállítani. Egy családtag értesítette hétfőn nem sokkal éjfél előtt a Speciális Állatmentő Egységet, miután hiába hívták a 112-es segélyhívót, nem érkezett segítség a macska elszállítására.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rémült család az állatmentők kiérkezéséig egy szobába zárta be Lizit, még az ajtókilincset is leragasztották, hogy biztosan ne tudjon kimenni hozzájuk. A megsebesült anyukának van egy gyermeke, őt is féltették.

„A falon még látszottak a spriccelő vérnyomok, amikor megérkeztünk. A kollégámmal jól beöltöztünk, biztos, ami biztos. Hálót is vittünk, de nem volt rá szükség. Szerencsére a macska addigra megnyugodott, megsimogattam és betettem a bokszba. Közben anyuka is visszatért a kórházból, ahol ellátták a sebeit” – mondta az állatmentő.

Közzétette: Speciális Állatmentő Egység2020. november 2., hétfő

Benedek Noémi állatorvos, aki szintén ott volt a helyszínen, a Blikknek azt mondta: bár sokan nem gondolják, de a megvadult macskák is képesek mélyen megsebezni valakit, főleg akkor, ha a karmokkal eret találnak.

„Lizi két és fél éve él a családjával egy budapesti lakásban, nem érintkezik más állatokkal, így szinte biztosan kizárhatjuk, hogy veszett. A protokoll szerint viszont 14 napig megfigyelés alatt kell tartani. Az agresszív viselkedést belső és külső hatás is okozhatja, idegrendszeri vagy egyéb egészségi problémák. Azt viszont semmi esetre sem ajánlom, hogy a gazdájához visszakerüljön, ugyanis a támadással lett egy szakadék közöttük. Hiába akar jót a gazdi, ha fél és tart a macskától, azt az állat is megérzi” – mondta az állatorvos.

címkék:
És ezeket olvastad már?