INSIDER

Saját kisföldalattit készítettek a nagyszülők az unokáikkal

Ez is egy jó kis program a Városliget gazdag kínálatából. A Millennium Házban mindig történik valami!
  • Szerző: Ripost

Remek nyári kikapcsolódás a nagyszülők-unokák matinéja a Millennium Házában. Lapunk ellátogatott a matinéra, ahol a nagyszülők és a kicsik éppen egy kézműves foglalkozáson vettek részt közösen: a kisföldalattit alkották meg cipősdobozból és más egyszerű kellékekből. Többen már visszajáró vendégek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Amit most láthatunk, ez az unoka-nagymama-nagyszülő matiné. Ez most egy kifejezetten nyári program, de kreatív gyerekfoglalkozásaink voltak eddig is, hétvégi napokon. Most, a szünidő végéig jóval több programunk van, mint az iskolai időszakban. Van kifejezetten a nyugdíjasok számára is program, illetve a családi programjaink is megújultak” -számolt be a -nak Kuzma Anita.

Kuzma Anita, a foglalkozás vezetője.
Fotó: Keller Mátyás

Hogy mekkora létszámra számítanak egy-egy ilyen programon?
„Ez most egy rekord létszámú program. Az előzőn kicsit kevesebben voltak, az azt megelőzőn megint sokan, úgyhogy még alakul a dolog, de egyre többen kedvelik, és ez jó. Az a cél, hogy minél több törzsvendégünk legyen és visszajárjanak a gyerekek és a nagyszülők is.”

A kézműves foglalkozáson a gyerekek is nagyon jól érezték magukat:

Mira és Fanni együtt alkottak.
Fotó: Keller Mátyás

”Kézműveskedünk és tök jó, mert minden egyes találkozás más - mondta a 8 éves Mira, aki nagymamájával érkezett. – A nagyszülők is segíthetnek, izgalmas. Tanulunk mindenféle régi történetről és nagyon sok foglalkozás, élmény van. Szeretem ezt a helyet, mivel lehet itt rajzolni, a kézműveskedés is nagyon tetszik, mindenféle régi dolgot csinálunk. Legutóbb a Gundel-palacsintáról volt szó és utazó füzetet is csináltunk. Most a kisföldalatti megállóját építjük meg. Vannak, akik már készen vannak,ha a nagyszülők is segítenek, akkor könnyebb. A nagymamák mesélni is szoktak a régi emlékeikről, az is vicces.

Mira barátnője, a szintén 8 éves Fanni is szeretne minél többször elmenni a Millennium Házába:
„Most vagyok itt először, de máskor is fogok jönni. Anyukám is azt mondta, hogy nagyon szeretne eljönni velem, de ma ugye munkanap van, így csak a mama ér rá. De vele is nagyon jó!”

A Millennium Ház interaktív kiállítással várja vendégeit.
Fotó: Keller Mátyás

A foglalkoztatóból felérve balra egy kávézó, jobbra a kiállítóterem vár.

A kávézó.
Fotó: Keller Mátyás

A teremben szintén a kisföldalattiról találtunk interaktív kiállítást. Itt Péter Szilvia idegenvezetővel beszélgettünk.

„Szerintem nagyon nagy sikerük van a kiállításoknak, és ami a legfontosabb, hogy minden korosztály jön. Jönnek a nagymamák az unokákkal, jönnek fiatalok, idősebbek, tehát azt mondhatjuk, hogy kortalan a kiállítás. Nagyon élvezik, vannak visszajáró vendégeink és van olyan, aki eljön, nagyon megtetszik neki és hozza a barátait, vidékről hoz rokonokat, úgyhogy nagyon népszerű a Ház. Számtalan program van, amire az érdeklődőket szeretettel várjuk.”

Péter Szilvia
Fotó: Keller Mátyás

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?