INSIDER

Rusvai Miklós a vírus miatt kezdett méhészkedni

Gondoltad volna, hogy akácmézet perget az ország virológusa? Kiderült, mibe fogott Rusvai Miklós a vírus miatt.
  • Szerző: Ripost

Dr. Rusvai Miklós, akinek a nevét a vírus miatt egy ország megismerte, mostanában a fővárostól 30 kilométerre lévő héthektáros inárcsi birtokán tölti legtöbb idejét, és ott bizony nyaranta rengeteg a munka. Tanyáján a baromfi mellett tíz-húsz birkát is tart, ő maga gondozza az állatokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nyírom, körmölöm és elletem őket. A birkanyírás megvolt, most kaszálok, hogy legyen széna télire. Utána bálázok” – mesélte Rusvai Miklós a 7-nek, aki Inárcs mellett Jászapá­tit is a szűkebb hazájának tekinti.

Dr. Rusvai Miklós és méhei, a szakember a vírus miatt kezdett méhészkedni (Fotó: Ripost)

„Gyerekkorom nagy részét ott töltöttem a nagyszüleim tanyáján. Innen ered az állatok és a tanyasi élet iránti szeretetem” – mondja a virológus, aki méhészkedik is. Most kezdődik az akácméz pergetése, begyűjtése. A méhekkel is a vírusok miatt kezdett foglalkozni húsz évvel ezelőtt, mert Magyarországon az ő kutatócsoportja az egyetlen, amelyik a méhek vírusfertőzéseit vizsgálja.

A professzor elárulta: feleségével egy belföldi nyaralást is tervez őszre.

„Balaton-felvidékre utazunk, ott töltünk néhány napot” – tette hozzá.

A természet felé fordul a szexuálpszichológus is

Rusz Edit, a 7 egyik állandó szakértője elárulta, hol is van az a titkos hely, ahová idén nyáron is elvonul a város zajától.

„Somogyegresen van nyaralóm, szőlővel, gyümölcsfákkal és gyönyörű rózsákkal. Az utóbbiakat én ápolgatom, szeretgetem, és persze rengeteget olvasok”

– meséli a szakember. Rusz Edit büszke arra, hogy Székelyföldről származik, ahová szintén rendszeresen visszatér. „Édesapám zágoni volt, onnan jöttek Magyarországra. Nagyon szeretek visszajárni Székelyföldre, ott tudok legjobban feltöltődni” – árulta el. Azokat a helyeket is szívesen felkeresi, amiket a páciensei ajánlanak számára. Férjével, Rádóczy Gyarmaty Gábor festőművésszel azonban csak a házassági évfordulójukon tudnak kettesben elutazni, mivel a művész nyáron alkotótáborokban dolgozik.

S hogy mivel tölti a nyarat az ismert, és koronavírus-témában többször is nyilatkozó dr. Mangó Gabriella és dr. Bense Tamás? Kiderül a 7 július 27-én megjelent számából. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?