INSIDER

Dr. Rusvai Miklós: ez a záloga, hogy a nyarat már maszk nélkül tölthessük

A harmadik hullámmal véget érhet az egész járvány. Dr. Rusvai Miklós szerint akár már nyáron maszk nélkül lehetünk és visszakaphatjuk a normális életünket.
  • Szerző: Ripost

Vajon hogy látja a virológus, dr. Rusvai Miklós, mikor lehetünk végre újra maszk nélkül szabadon?! Már több mint egy éve, hogy jelen van az életünkben a koronavírus-járvány, aminek már a harmadik hulláma nehezíti meg az életünket. Ám hiába a hosszú időszak, a szakértők egyelőre még nincsenek egyetértésben azzal kapcsolatban, hogy mikor is lehet pontosan vége ennek a rendkívüli és szörnyen hosszú időszaknak. Egy biztos, a vakcinák jelentik az egyetlen kiutat a világjárványból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Metropol felkereste a méltán elismert dr. Rusvai Miklós virológus professzort, hogy ossza meg gondolatait, szerinte hogyan fog alakulni a járványhelyzet a következő időszakban.

Dr. Rusvai Miklós
Fotó: TV2

„Abban az esetben, ha március 22-én meghosszabbítják a szigorító korlátozásokat, akkor szerintem is március utolsó napjaiban lehet a tetőzés és várhatóan áprilisban csökkenő tendenciát mutat már a járványgörbe” – mondta el a lapnak dr. Rusvai Miklós virológus.

„Ha az előre tervezett ütemben folyik a vakcinaszállítás és az oltási program, akkor pedig május végére lecsenghet a harmadik hullám. Ennek az a záloga, hogy húsvétig fennmaradjanak a szigorítások. Nekem az a meggyőződésem, hogy májusban vélhetően túl leszünk a járványon. Tehát ezt a nyarat úgy, mint az előző nyarat is, már maszk nélkül fogjuk tölteni” – tette hozzá az elismert szakember a Metropolnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?