INSIDER

Rusvai Miklós elárulta véleményét az esetleges következő járványhullámról

A szakember a nyári és őszi időszak kapcsán is fontos tényezőkre hívta fel a figyelmet.
  • Szerző: Ripost

Őszig valószínűleg nem lesz újabb probléma a koronavírus-járványt illetően – mondta az ATV Start című műsorában Rusvai Miklós. Hozzátette a nyár is a mi oldalunkon áll, hiszen a melegben inaktiválodik a vírus. Ehhez példaként felhozta Ausztráliát, ahol most tél van és emelkedni kezdtek a járvány adatok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szakember szerint jelenleg a legveszélyesebb a delta variáns, mivel átlagban száz emberben nyolcvanötöt betegít meg. Ezzel szemben az alfa variáns száz emberből már csupán nyolc-tizenöt embert képes megfertőzni.

Rusvai Miklós

Rusvai Miklós az újraoltásról beszélt
Fotó: Tv2

Rusvai Miklós kiemelkedően fontosnak tartja, hogy tovább emelkedjen a beoltottak száma. A több légzőszervi vírusfertőzéssel együtt ugyanis a koronavírus-fertőzések száma is könnyen emelkedni kezdhet.

Azt nem lehet tudni, hogy járványhullám lesz-e, ez több tényezőtől függ: variánsok megjelenése, gyerekek oltása, a harmadik vakcina beadása.

„Mint mondtam, okozhatnak problémát a focimeccsek, de nem akkora számban, ami egy újabb járványhullámot indítana. Figyelni kell a szennyvízadatokat” - idézte Rusvai Miklós szavait a Bors.

Rusvai nem gondolja, hogy nyáron újabb hullám lesz, de nem lesznek olyan jók az adatok, mint tavaly nyáron.

„Nem lesz olyan, hogy több napos intervallumban nem lesz Covid-halott, ami tavaly nyáron többször is előfordult” – árulta el meglátását a szakember.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?