INSIDER

Rókák riogatják az embereket ennek a budapesti panelnek a tövében

Egyre többen panaszkodnak arra, hogy rókákkal futnak össze a lakóhelyük közelében.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az utóbbi időben egyre többen panaszkodnak arra, hogy rókák jelentek meg a lakóhelyük környékén. Az állatok megjelenése az emberek élőhelyén nyilvánvaló félelemre adhat okot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy nyilvános Facebook csoportban osztották meg a következő képet, amin egy az emberek élőhelyén sétálgató róka látható:

Fotó: Facebook

Ez a rókát a 15. kerületben a Nyírpalota utca 17 mögött látták többször is. A képet egy nő osztotta meg. Elmondta, hogy nem egyedi az eset és bizony gyakran féltek is, mert azt érezték, hogy az állat meg akarja őket támadni. Legalábbis ilyen módon közelített feléjük.

Mostanában a főváros számos kerületében gyakrabban találkozhatunk rókával, mert egyre inkább fogy az élőhelyük, ezáltal élelmet sem találnak maguknak. Ezért nem meglepő, hogy bemerészkednek a városba elemózsiát keresni.

Alapvetően a rókák azonban nem veszélyes állatok, inkább ők félnek tőlünk, mint hogy nekünk kelljen tőlük. Ha valakit mégis zavar, hogy esetleg kárt okozhatnak a kertben, vagy a testi épségükben, akkor az önkormányzatot érdemes hívni, ők kapcsolatban állnak kisállat-befogó szakemberekkel, akik élve fogó csapdával megfogják és eltávolítják a területről az állatot.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?