INSIDER

Rogán nem ért egyet a Dózsa György úti gázoló házi őrizetbe helyezésével

Rogán Antal szerint a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti gázolás okozójának, M. Richárdnak fogdában lenne a helye.
  • Szerző: Ripost

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője túl enyhének tartja a bíróság döntését, miszerint hétfőn házi őrizetbe tették M. Richárdot. A Dózsa György úti gázoló a hírek szerint a baleset előtt még kokainozott is.

Szörnyű, ami történt, hiszen két ember meghalt és ezért viselni kell a felelősséget

- mondta az Origo-nak Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője emlékeztetett, hogy korábban a szlovák milliomosnő, Eva Rezesova esetében sem értett egyet a házi őrizettel.

"Főleg akkor, ha a súlyosbító körülmények, amelyek a sajtóban megjelentek - mint például a kokainfogyasztás -, megfelelnek a valóságnak" - tette hozzá. Egy különbséget lát azonban a két ügy között: Rezesova szerinte haza szeretett volna jutni Szlovákiába, ahol a családja befolyással rendelkezett, vagyis kikerült volna a magyar közigazgatás hatásköréből, így fennállt a veszélye, hogy elszökik.

"Ez azonban nem indokolja a bíróság megengedő magatartását, szerintem a hatóságoknak fellebbezniük kell” - zárta válaszát a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Dózsa György úti gázolás ügyében.

A házi őrizetbe került M. Richárd az ügyészség szerint gyorshajtás miatt okozott balesetet a Dózsa György úton, amelyben ketten meghaltak, többen pedig megsérültek. A balesetet követő vizsgálatból kiderült, hogy kokaint is fogyasztott. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

M. Richárd lapinformációk szerint az éjszakai élet ismert alakja, egyik vádlottja volt a kecskeméti maffiapernek, és annak a Radnai Lászlónak volt az ismerőse, aki később a kilencvenes évek leszámolásos gyilkossági ügyekben zajló perek koronatanúja volt.

 

És ezeket olvastad már?