INSIDER

Robbantással fenyegetőzött a koronavírus miatt

Robbantással fenyegetőzött a vírushelyzetre hivatkozva, íme az ügyészség sajtóközleménye.
  • Szerző: Ripost

Robbantással fenyegetőzött egy 54 éves férfi, ugyanis így akarta kikényszeríteni a rendőrségtől, hogy kevesebb vásárló legyen egy üzletben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az eset még április 23-án történt a reggeli órákban, amikor a férfi felhívta a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget, és előadta, hogy egy XIII. kerületi áruházban túl sokan tartózkodnak. A férfi délután ismételten telefonált, mivel szerinte továbbra is sokan vannak a bevásárlóhelyen, és ekkor már azzal fenyegetőzött, hogy ha a rendőrség két napon belül nem intézkedik, akkor egy Molotov koktéllal ő fogja megszüntetni a kifogásolt helyzetet. A telefonáló nem sokkal később személyesen megjelent a boltnál, és annak falára alkoholos filctollal becsmérlő mondatokat írt.

A rendőrök még aznap elfogták a férfit, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A bíróság bűnösnek mondta ki közveszéllyel fenyegetés bűntettében és rongálás vétségében, ezért 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint elrendelte korábbi, felfüggesztett szabadságvesztéseinek végrehajtását.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség és a vádlott is fellebbezett. A Fővárosi Főügyészség azért jelentett be fellebbezést, hogy a fenyegetődzéssel megvalósult bűncselekményt a másodfokú bíróság terrorcselekménnyel fenyegetés bűntetteként minősítse, és súlyosítsa a büntetést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?