INSIDER

Megjelent a Ripost7 legújabb száma – Müller Péter: Új élet születik a járvány után

Rengeteg izgalmas témával itt a Ripost7 legfrissebb száma! Részletek a brüsszeli vakcinabotrányról, Müller Péter húsvétjáról, de olvashatsz a Magyarországon jurtában élő családról és a legidősebb praktizáló magyar orvosról is.
  • Szerző: Ripost

Rengeteg izgalmas és érdekes olvasnivalóval megjelent a 7, íme egy kis ízelítő a gazdag tartalomból!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Müller Péter: Új élet születik a járvány után

Különös jelentőséget ad az idei húsvétnak, a feltámadás ünnepének a pandémia, rég volt ilyen nagy szüksége megváltásra a világnak. Müller Péter Kossuth-díjas írót kérdeztük: hogyan élte meg a koronavírus-járványt és milyen gondolatokkal készül a húsvétra.

Ripost7

Müller Péter

7: Pár hónappal ezelőtt a feleségével együtt átestek a koronavíruson. A veszélyeztetett korosztályhoz tartoznak, hogy érzik most magukat?

Müller Péter: „Remekül! Ágnesnek semmilyen tünete nem volt. Nekem volt egy nehéz húsz percem, amikor éreztem, hogy átmegy rajtam a betegség. Ez a mi tapasztalatunk, de tudjuk, hogy szerencsések vagyunk, mert mások sokkal nehezebben vészelik át ezt a betegséget.”

7: Nem féltek attól, hogy súlyosabbá válik az állapotuk, esetleg lélegeztetőgépre kerülnek?

M.P.: „Nem. Egyébként is úgy gondolom, hogy a félelem százszor kártékonyabb, mint maga a vírus. Úgy is mondhatnám: inkább legyek beteg, mint hogy félelemben éljek. A félelem ugyanis olyan sokféle pszichoszomatikus folyamatokat indít el a testben, ami mindennél rosszabb. Az óvatosság persze indokolt, de ahhoz nem kell félni.”

A 7 legújabb számában Müller Péter többek közt elárulja, mikor és mitől félt életében, milyen hatással volt a karantén a házasságára és azt is elmondja mit gondol azokról, akik abban reménykednek, hogy vége lesz a járványnak és visszajön, ami volt.

Jurtában lakik a magyar család

A Rossel család nem azért költözött jurtába, mert az olyan jópofa, hanem mert erre futotta.

Ripost7

Fotó: Ripost

„Korábban a szüleimnél éltünk vagy albérletben, de vágytunk az önállóságra. Volt egy telkünk, de házra nem futotta, csak erre a jurtára. Amikor a férjemmel, Gergővel ideköltöztünk, már megvolt a két fiunk, Olivér és Tivadar. Johanna pedig már a pocakomban volt” – árulta el Rossel Ildikó Szilda. Az asszony két éve elvesztette férjét, akkor négy gyerekük közül a legkisebb, Margitvirág csupán fél éves volt.

Hogy milyen az élet négy gyermekkel, férj nélkül egy jurtában? Kiderül a 7 legfrissebb számából!

Nincs megállás: 97 éves Magyarország legidősebb praktizáló orvosa

Interjút adott a 7-nek Magyarország legidősebb, még mindig praktizáló orvosa, dr. Körmendi István. Hihetetlen, de a doktor úr még 97 évesen is hajnali 1-ig dolgozik.

Ripost7

97 évesen is praktizál Körmendi István háziorvos (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

Rajong a munkájáért, semmi pénzért sem hagyná abba! Kérdésünkre, hogyhogy még ennyi idősen dolgozik, lelkesen válaszolt:
„Olyan nem lehet, hogy én ne dolgozzak! A bölcsőtől a koporsóig, én még így tanultam. Mit is csinálnék? Jó, lehet olvasni, sétálni, tévét nézni, de ennél én sokkal nyughatatlanabb vagyok” – magyarázta Körmendi doktor, aki elárulta a 7-nek, mit szeret a hivatásában és pályafutása során mennyit fejlődött az orvoslás.

A 7 ünnepi száma, március 30-án, kedden kerül az újságárusokhoz. A fenti témákon túl rengeteg érdekességről olvashatsz és még azt is megtudhatod, mit keres a nyúl a húsvétban!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?