INSIDER

Riasztó fordulat az időjárásban

Napokig tükörjégen kellett egyensúlyoznunk, ezért nagyon jól jönne már egy kis olvadás...
  • Szerző: Ripost

A jó ír az, hogy jön az enyhülés. A rossz, hogy utána megint durvára fordul a tél!

Csütörtökön végre délen és a Dunántúlon elmúlik a havas-ónos esős idő. De az Északi-középhegységben és keleten, északkeleten még számítani kell esőre és ónos esőre. Napközben ráadásul az erős déli-délnyugati szél is feltámadhat!

Fagy viszont szerencsére csak nagyon kevés helyen lesz: északon -1, +2, máshol +3, +8, délen, délnyugaton pedig akár 9-11 fok is lehet! Így a közlekedés talán már kevésbé lesz veszélyes, mint eddig.

Pénteken északkeleten eshet még egy kis eső. Az enyhülés pedig folytatódik, a csúcshőmérséklet 10-13 fok körül alakul majd - írja az Időkép.

Persze nagyon örülhetünk az enyhülésnek, de a nagy hőingás sokak egészségét megviseli majd, az idősek és a betegek szervezete nagyon rosszul reagálhat a hatalmas különbségre: egy-két napja még -20 fokot kellett elviselni, most meg hirtelen 30 fokkal magasabb is lehet a hőmérséklet...

De sajnos csak egy-két napos lesz az enyhülés, utána jön az újabb sokk: vasárnaptól megint elromlik az idő, újra jönnek a kőkemény mínuszok, akár -20 is lehet megint!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?