INSIDER

Riasztó előrejelzést közöltek a meteorológusok: brutális idő csap le az országra

Kemény mínuszokra, havazásra és tartós ködre számíthatunk.
  • Szerző: Ripost

Szombatra észak felől többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de a foltokban képződő pára, köd néhol tartósan megmarad. Hajnalban erősebb fagyokra, zúzmarás ködre is számítani kell, néhol -10 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Napközben csapadék nem várható, legfeljebb elvétve hószállingózás fordul elő. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Délután 0-5 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a keleti megyékre a tartós köd miatt.

Vasárnapra dél felől vastagabb felhőtakaró húzódik fölénk, az északi tájakon maradhat naposabb az idő. A késő délelőtti óráktól kezdve a déli tájakon ismét várható havazás. Az északi-északkeleti szél helyenként nyugaton és északkeleten megélénkül. Hajnalban 0, -7, napközben -1, +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn kezdetben a déli, délkeleti tájakon havazhat még, másutt napos idővel indul a hét. Napközben dél felől ismét egyre többfelé megnövekszik a felhőzet és ezzel együtt egyre többfelé kezdődik ismét havazás. Az északkeleti szél helyenként feltámad. A fagyos reggelt követően, délután -1, +5 fok várható – írta az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?