INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: kiadták a riasztást éjfélig hőség és zivatar miatt is

Még inkább rákapcsol kánikula, ám ez még nem minden!
  • Szerző: Ripost

Ma sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, utóbbiakból néhol kialakulhat záporeső, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás, de a Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között várható. Késő estére általában 22 és 28 fok közötti értékekre számíthatunk – írja a met.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: met.hu

Hétfőn fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 31 és 37 fok között várható.

Fotó: met.hu

Kedden sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan, nagyobb eséllyel az északkeleti megyékben záporeső, zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, zivatarban megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 16 és 23, délután 32 és 37 fok között valószínű.

Szerdán napos, gomolyfelhős időre van kilátás, helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen élénk, néhol erős, zivatar térségében átmenetileg viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23, a maximum-hőmérséklet 32 és 38 fok között valószínű, északnyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?