INSIDER

Rettegtek a lakók: döbbenetes beszámoló az I. kerületi bulilakásról, ahol 74-en őrjöngtek

Ordibáló, őrjöngő fiatalok. Szétdobált cigicsikkek, sörösdobozok a lépcsőházban. Hajnalig tartó mulatozás – ezekről számoltak be a budai, I. kerületi társasháznak a lakói, ahol a korlátozások ellenére 74-en ünnepeltek egy születésnapot.
  • Szerző: Ripost

Bár nagyon nehéz helyzetben vannak a bulizni vágyó fiatalok, hiszen a koronavírus miatti korlátozások okán tíz főnél nagyobb összejövetelre nincs lehetőségük, mégis ajánlatos betartani a szigorú szabályokat. Mindenki várja már, hogy ismét a régi életünket élhessük, ám azzal csak ártunk, ha a törvényeket figyelmen kívül hagyva hatalmas baráti társaságban partizunk. Óriási visszhangot kapott az elmúlt hetekben az a gigantikus házibuli, ahol 74-en ünnepeltek egy I. kerületi társasházban. Még az országos tisztifőorvos, Müller Cecília is megemlítette az esetet. A Bors megtalálta azt az Attila úti lakást, ahol a hírhedtté vált szülinapi partit szervezték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

Rettegtek a lakók

A pazar kilátást biztosító spalettás ablakok mögötti szobák jelenleg csendesek, az üvegtáblákat érkezésünkkor békésen simogatja a napsugár. Február 19-én azonban kevéssé idilli ál­lapotokra lettek figyelmesek a lakók, akik egy percet sem aludtak a szórakozóhellyé vált épületben.

„Félelmetes volt, ahogy özönlöttek az épületbe a bódult állapotú fiatalok. Ordibáltak, mint a bolondok„ – mesélte az ingatlan egyik idős tulajdonosa, aki először éjjel egykor merészkedett ki otthonából, hogy meglesse a förtelmes ri­csajt. „Rongyrázós társaság jött össze. Gyönyörű ruhákban ér­keztek. Rögtön tudtam, nem idevalók.”

Ellepték a lépcsőházat

Egy emeleti lakó arról számolt be: a szüli­­napját ünneplő 30 év körüli férfi nem is tudta volna titkolni, hogy bulit tart, ugyanis akkora tömeg gyűlt össze, hogy a lakásba nem fértek el.

Fotó: Bors

„Mindenhol embertömeg volt. Az erkélyeket és a gangot is ellepték a fiatalok. Nem különösebben érdekelte őket a rendezett lépcsőház. Mindenhova pöckölgették a cigicsikkeket„ – tette hozzá az egyik lakás tulajdonosa, aki szerint a legfelső, hetedik emelet másik lakosa, a viszonylag friss tulajdonos szomszédja értesíthette a rendőrséget.

Nem az első alkalom

Az ott lakó hölgy szerint a 30 év körüli férfi nem először tört borsot a közösség orra alá szórakozási szokásaival. Amikor pedig a tulajdonosok szóvá merték tenni, hogy partiházat üzemeltet a csöndes környéken, arrogánsan válaszolt.

„Sajnálom, ha hangos volt. De több ilyen buli is lesz még” – mesélte az idős asszony, hogy mit válaszolt neki a fiatal férfi. „Ez az eset még nyáron történt, amikor lakásavatót tartott a frissen felújított ingatlanában.„

Nem egyedi eset

Sajnos csak a létszámot illetően kirívó eset az I. kerületi illegális házibuli. A VII. kerületi Kertész utcában is rendőröknek kellett megfékezniük egy partit a múlt héten. A lakásban 20 fiatal szórakozott, ám a kiérkező járőrök berekesztették az ünneplést. A belvárosi bérházban zömmel külföldiek laknak, legalábbis erről árulkodnak a kapucsengők.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?