INSIDER

Újabb részlet derült ki a molotov-koktéllal megtámadott családról

Hatalmas traumát élt át a család, akiknek házát molotov-koktéllal támadták meg március elején.
  • Szerző: Ripost

Egy csörögi család házát támadták meg március 5-én molotov-koktéllal. A merénylet idején a nagymama, lánya, és unokája voltak otthon, akik nagy traumát éltek át. A támadás hatalmas károkat is okozott házukon, amit végül helyi összefogással sikerült újra lakhatóvá varázsolniuk. A molotov-koktéllal megtámadott családnak azonban nem lehetett nyugta, amíg le nem zárult a rendőrségi nyomozás. Mivel nem tudták, ki követett el ellenük merényletet, hetekig egy újabb támadástól rettegtek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

molotov-koktéllal megtámadott család

Tönkrement a ház is a támadásban

Mint már kiderült, a csörögi férfi vélt sérelmeit akarta megtorolni a sörösüvegből készített molotov-koktéllal. A férfi úgy gondolta, volt élettársa tehet arról, hogy neki nyolc és fél évet kellett börtönben töltenie „majdnem ártatlanul”, ezért egy baráti beszélgetés alkalmával társával eldöntötték, hogy bosszúból a filmekben látott módon készített Molotov-koktélokkal megdobálják a nő házát. Három sörösüveget benzinnel töltöttek meg, rongyokat tömtek bele és elindultak.

A házhoz érve az utcáról dobták be a belobbantott palackokat, majd elszaladtak a helyszínről. Két üveg az ablakról, illetve a falról lepattanva a kertben összetört, a harmadik azonban betörte az egyik ablakot és a szobába zuhant, ahol tűz keletkezett. A helyiségben a volt élettárs és kisfia aludt, az anya riadt fel a durranásra. Égett a függöny és egy takaró, amikor felkapta gyermekét és kiszaladt a szobából, majd a család többi tagjával megfékezték a lángokat.

A csörögiek azonnal gyűjtésbe kezdtek, hogy segíteni tudják a molotov-koktéllal megtámadott családot, akiknek nem volt pénzük a házuk rendbetételére. Ennél még nagyobb gondjuk volt, hogy nem tudták, ki vagy kik támadták meg őket, ezért folyamatosan egy újabb merénylettől rettegtek. Van biztosításuk, de a biztosító csak a rendőrségi nyomozás lezárulta után fizet, ha bemutatják a számlákat” – olvasható a gyűjtést szorgalmazó leírásban.

A Pest megyei nyomozók a lehetséges elkövetői kört addig szűkítették, míg eljutottak egy 41 éves férfihoz, akit március 23-án elfogtak. A gyanúsított beismerte tettét, indítékául bosszút emlegetett. Állította, nem akart megölni senkit, csak ijesztgetésnek szánta a lángoló palackokat. A támadásban részt vevő, 30 éves, állandó lakóhellyel nem rendelkező társát végül a tassi körzeti megbízott állította elő.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a két őrizetbe vett férfi ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték a két férfi letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?