INSIDER

Retteg az eltűnt villanyszerelő családja, kamerákat szereltetnek fel

Biztonsági berendezéseket állít fel a Mácsik család, mert attól félnek: több ember is nyomtalanul el fog tûnni, ha kiengedik É. Imrét. A villanyszerelő megölésével gyanúsított É. Imre az elsőfokú ítélet szerint csütörtökön szabadulhat. A család felkészült a legrosszabbra.
  • Szerző: Ripost

„Most minket is eltüntethetnek és senki nem tesz semmit?

 

A gyilkosokat védi a jog és nem az áldozatokat vagy azok családtagjait?” – tette fel kétségbeesetten a kérdést a %%-nak Mácsik Zoltánné Márti.

Az asszony villanyszerelő férjének, Zoltánnak egy éve veszett nyoma egy abdai benzinkúton, amikor É. Imre vállalkozóval találkozott. Utóbbit azóta elfogták, és kétrendbeli emberöléssel gyanúsítják: ugyanis egy másik villanyszerelő is eltűnt, Mácsik Zoltánhoz kísértetiesen hasonló körülmények között. Mindketten É. Imre vállalkozónak dolgoztak, és akkor látták őket utoljára, amikor É. Imrével mentek találkozóra, hogy a vállalkozó megadja nekik a tartozását.

 

Csütörtökön hazamehet, pedig két gyilkossággal gyanúsítják

Ám úgy látszik, csütörtökön mégis szabadon távozhat a gyanúsított. Első fokon ugyanis úgy döntött a bíró, hogy a vállalkozó házi őrizetbe kerülhet, és nyomkövetőt kell hordania. Az indoklás szerint „a szökés és elrejtőzés veszélye még fennáll, de az eljárás nehezítése már nem, mivel egy éve tart a nyomozás”.

A döntés nem végleges, az ügyész fellebbezett ellene. A fellebbezésről lapzártánkig nem döntöttek, de akár hetekig is tarthat az eljárás – de amíg tart, a gyanúsítottra az elsőfokú döntés érvényes, így ma szabadon kisétálhat a börtönből.

 

„Szabadon levadászhat minket?”

„Le vagyok sújtva, azt hittem nem jöhet rosszabb annál, hogy egy éve nem láttam a szerelmemet, a gyermekem apját. Erre tessék… Közli a bíróság, hogy akit két ember megölésével gyanúsítanak, az szabadon távozhat? Hogy történhet ez meg? Innentől rettegnünk kell, hogy mikor vadássza le valamelyikünket?” – kérdezi az eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán felesége, Márti. „Minket senki sem fog megvédeni!” – folytatta.

 „Mivel Zoli nincs velünk, az én dolgom megvédeni a családunkat! Kamerákat szereltetek fel, hogy ne essen semmi bajunk! Félünk, ha őt házi őrizetbe rakják, akkor a „barátaival” bosszút áll!”  

 

Nem csak Mácsik Zoltán felesége aggódik azért, mert É. Imre elhagyhatja a börtönt... További részletek a csütörtöki napilapban. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?