INSIDER

Retteg a maffiától, alig várja, hogy börtönbe mehessen a győri benzinkútrabló

Nagyon várja, hogy megkezdhesse börtönéveit az a férfi, aki Győrben egy benzinkútnál rabolt.
  • Szerző: Ripost

Alig várja, hogy megkezdhesse a börtönéveit a győri benzinkúti rabló, M. Marko – tudta meg a Blikk. A férfi jelenleg is letartóztatásban van, de ez egyáltalán nem szegi kedvét: szinte meg se látszik, hogy az elmúlt másfél hónapot a rácsok mögött töltötte.

„A napjai leginkább edzéssel telnek a napi háromszori étkezés mellett – kezdte dr. Tajti Viktória, a férfi védője. – Három éve érkezett hazánkba egy olyan országból, ahol megjárta a poklok poklát, és családjával sem a legjobb körülmények között élt. Így aligha meglepő, hogy gyorsan megbarátkozott a helyzetével. Mi több, dolgozni akar! Szeretné, ha a gépészmérnöki diplomájával megszerzett tudást valahogy hasznosíthatná”.

Védője elmondása szerint szeretnék, ha még idén befejeződne a nyomozás. A férfi ugyanis már várja, hogy megkezdhesse a börtönbüntetését. Ám egy pont még továbbra is kérdéses: a benzinkútról lopott pénz nem került elő.

Mint ismert, még június végén kapott az alkalmon M. Marko, és egy győri töltőállomáson megtámadta a két, pénzszállító autóra várakozó alkalmazottat.

„A védencem állítása szerint nem tervezte el előre a rablást, az egyik ott dolgozótól kért segítséget a tankoláshoz, ekkor látta meg a pénzes zsákokat. Mielőtt az élettársával összeköltözött volna, elég rossz környéken lakott, megszokta, hogy mindig volt nála paprikaspray, amely a hatályos jogi szabályozás szerint nem minősül fegyvernek. Ezzel fújt be abba a konténerbe is, ahol ketten várták a pénzszállító autót. Miután sikerült a zsákokat felkapnia, az ablakon keresztül menekült el” – folytatta a férfi ügyvédje.

A férfi ezt követően adhatta át a milliókat az őt fenyegető maffiózónak, majd besétált a rendőrségre. Marko állítja, nem tudja, hogy mennyit sikerült rabolnia, ahogy azt sem, hogy ezzel sikerült-e rendeznie a tartozását.

„Nem látott más kiutat a helyzetéből. Beletörődött abba, hogy egy ideig biztosan börtönben lesz, ahol jelenleg biztonságban érzi magát” – mondta a Blikk kérdésére dr. Tajti Viktória.

Úgy tudni, hogy a börtönbe kerülése ellenére barátnője kitart mellette, s rendszeresen látogatja. Marko édesanyja azonban beteg, s mivel nincs érvényes útlevele, ezért még nem tudott Magyarországra utazni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?