INSIDER

Retteg a férjét megszúró asszony: évekig nem láthatja a gyermekét

Sírva búcsúzott el családjától az asszony, mielőtt börtönbe vonult.
  • Szerző: Ripost

Börtönbe vonulása előtt sírva búcsúzott szeretteitől Kertész Ágnes, akinek a bíróság ítélete szerint tíz évet kell a rácsok mögött töltenie. 

A vád szerint az asszony kábítószert kevert volt férje italába, majd a szinte magatehetetlen férfit többször megszúrta. Közös gyermekük a fürdőszobában volt a bűncselekmény ideje alatt. Ezzel szemben Ágnes állítja: soha nem akarta bántani gyermeke apját, a férfi saját magát sebezte meg, s amikor ő ezt észrevette, odament hozzá, majd dulakodni kezdtek, amelyben mindketten súlyos sérüléseket szereztek.

A bíróság első és másodfokon sem hitt Ágnesnek, így öt nappal ezelőtt megkezdte a börtönbüntetését. 

"A családon belüli erőszak tipikus példája, ami velem történt, de ez nem érdekelte a bíróságot – mondta bevonulása előtt a Blikknek Ágnes. – A volt párom évekig terrorban tartott, lelkileg megnyomorított, végül pedig ezzel az őrült akciójával börtönbe juttatott. A legjobban nem is az fáj, hogy évekre bezárnak, hanem az, hogy addig nem láthatom a gyermekemet. Hiába írta le több szakértő is, hogy az apa személyiségszerkezete miatt nem igazán alkalmas a gyereknevelésre, mégis nála helyezték el a picit. Azt nem szeretném, hogy neki a börtönbe kelljen járnia hozzám láthatásra, így azonban lehet, hogy sokáig nem fogom őt látni" – fogalmazott a kétségbeesett nő. 

Ágnes sorsa jelenleg Áder János kezében van.

"Beadtuk a kegyelmi kérvényt, és nagyon remélem, hogy Áder János pozitív elbírálásban részesíti védencemet" – jelentette ki Kertész Ágnes védője, dr. Lichy József.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?