INSIDER

Részletesen elmondta az anya, hogyan ölte meg lányát a szökött rab

A férfi kimenőt kapott a börtönből, ám nem ment időben vissza, egy bozótosban meggyilkolta szerelmét, a 19 éves Szandrát...
  • Szerző: Ripost

Haldokló édesapja meglátogatására kapott kimenőt Z. Sándor az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézetből. A debreceni klinikáról azonban nem a börtönbe, hanem lakhelyére, Nagyecsedre ment, ahol meggyilkolta szerelmét, Jónás Szandrát. A 19 éves lány szülei a brutális tett másnapján még sokkos állapotban voltak.

"Négy éve voltak egy pár – mondta könnyek között Ilona, a megölt Szandra édesanyja. – A lányom kezdetben nagyon szerette őt, aztán, hogy csalás miatt két évre Sándor börtönbe került, egyre kevesebbet hallottunk róla. Szandra a fizetése nagy részét beküldte a börtönbe. Mostanában azonban más tervei is voltak. Kölcsönt szeretett volna felvenni, és felújítani a házunkat. Jobb életre vágyott.

Egyszer már majdnem elveszítettük a lányomat: 13 évesen leukémiája volt. Akkor legyőzte a halált,

felfoghatatlan, hogy most mégis el kellett mennie! Szombat délelőtt együtt voltak nálunk. Azt mondták, meglátogatják a fiú anyját, mielőtt visszamegy a börtönbe. Utána már csak a telefon jött, hogy Szandra meghalt – tette hozzá Bertalan, Szandra édesapja a Blikknek.

Mint kiderült, úton az anyja háza felé Sándor lefékezett egy bozótos területnél. Beráncigálta a csalitosba szerelmét. A lánynak volt annyi lélekjelenléte, hogy csillogó fülbevalóját eldobja az út mellett. Később ez vezette nyomra az őt keresőket. A férfi kétszáz méteren keresztül vonszolta, végül a cipőfűzőjével megfojtotta. Úgy tudjuk, megbánta tettét: megpróbálta újraéleszteni, olyan erővel, hogy eltörte a mellkascsontját. Végül elrejtette a holttestet, és felhívta a családját, hogy nagy bajt csinált. Õk értesítették a lány rokonait, akik elindultak Szandra keresésére.

Sándor elrejtőzött, a rendőrök vasárnap délelőtt találták meg egy elhagyatott házban Fábiánházán. A börtönben mintarabként viselkedett, azon kivételezettek között volt, akik külső munkahelyen, egy lovászatban dolgozhattak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?