INSIDER

Rengeteg Czeglédy-károsult jelentkezett

Már 596 embert kártalanított a kormány azok közül, akiket Czeglédy Csaba szocialista politikus, Gyurcsány Ferenc ügyvédje becsapott, derül ki az Origo birtokába jutott összesítésből. Nekik több mint 41 millió forintot fizettek ki eddig összesen. Ez azonban még mindig nem a teljes létszám...
  • Szerző: WM

Mint ismeretes, Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Czeglédy és cége, amellett, hogy elkerülte a közterhek fizetését, rengeteg diákot - és másokat - károsított meg azáltal, hogy végül a szövevényes hálózaton keresztül szőrén-szálán eltűnt a bevétel, és a fizetésekre végül már nem jutott fedezet.

A gyanúsított személye azért is érdekes, mivel Czeglédy, amellett, hogy a baloldal (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselője volt, ügyvédként számos esetben képviselte a bukott miniszterelnököt, Gyurcsány Ferencet, valamint Botka Lászlót is. Ennek kapcsán a Fidesz több közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy Czeglédy vélhetően a baloldali pártokat – az MSZP-t és a DK-t - finanszírozta a feketén szerzett pénzből – írja az Origo.

Az internetes lap információi szerint eddig már 596 embert kártalanítottak, összesen 41 741 028 forint értékben.

Június végéig volt lehetőség a Kormányhivataloknál leadni a kár megtérítése iránti kérelmeket, ezek feldolgozása folyamatosan zajlik, vagyis az 596-os létszám (ami nagyjából az első júliusi hét végéig elfogadott kérelmek száma), és az összeg is még növekedni fog.