INSIDER

Tisztázta a rendőrség: keményen megbüntetik azokat, akik ezt teszik!

Aki a jelenlegi járványhelyzet alatt gyűlésen vesz részt, nemcsak jogszabályt sért, de komoly veszélynek teszi ki magát és hozzátartozóit.
  • Szerző: ripost

A március 15-ei jogellenes gyűlés szervezője félrevezető állításokat tartalmazó videót tett közzé – közölte a rendőrség szombat délelőtt. Aki a jelenlegi járványhelyzet alatt gyűlésen vesz részt, nemcsak jogszabályt sért, de komoly veszélynek teszi ki magát és hozzátartozóit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrség kijelentette: nem szabad tiltott gyűléseken részt venni

A rendőrség kijelentette: nem szabad tiltott gyűléseken részt venni
Fotó: 123RF

A gyűlés szervezője szerint bizonyos feltételek mellett nem jogsértő a részvétel.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos.

Akkor is, ha a résztvevők maszkot viselnek, és egymástól távolságot tartanak.

Szükség esetén a Budapesti Rendőr-főkapitányság a hatályos jogszabályok által biztosított keretek között fog szankciókat alkalmazni. A jogellenes gyűlésen résztvevők százötvenezer forintig, ismételt elkövetés esetén kétszázezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújthatók, ha pedig szabálysértési eljárás indul, a pénzbírság akár ötszázezer forint is lehet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?