INSIDER

Rendkívüli szigorral őrzik F. Hasszánt a budapesti börtönben

A nap 24 órájában figyeli egy kommandós az Iszlám Állam hóhérát, aki egy elkülönített zárkában ül Budapesten, a Markó utcában. A szír F. Hasszánt különleges körülmények között őrzik: fogva tartásáról a Ripost számol be először részletesen.
  • Szerző: Ripost

Még sohasem láttam ekkora készültséget egy rabnál sem…

- mondta a %%-nak egy informátor a Markó utcai börtönből. F. Hasszánt egy kicsi magánzárkában helyezték el. Teljesen elszeparálni nem lehetett, a cellája azon a folyóson van, ahol több zsúfolt zárka is. Ám az őrök teljesen másképp ügyelnek rá, mint egy átlagos rabra… Korábban agresszív volt, mindenkire rátámadt, de most már csendesebb, befelé fordult, sétálni is alig akar.

Az Iszlám Állam szír hóhérát, F. Hasszánt fél éve a ferihegyi reptéren vették őrizetbe a magyar hatóságok, most a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben tartják fogva.

Mindig egy kommandós ül az ajtaja előtt

A börtönnek van egy TEK-hez hasonló fegyveres alosztálya. Õk vigyáznak F. Hasszánra. Egy asztalt állítottak fel a szír terrorista zárkája előtt. Ezek a különlegesen kiképzett őrök 24 órán keresztül ott ülnek az ajtaja előtt, és szemmel tartják.

Különleges tükörlapot szereltek az ételbeadó nyílásba

„A tömör acél ajtaján van egy lenyitható lemez, ezen a nyíláson adják be neki az ételt. Ez minden cellánál hasonló – a kivétel az övé, amit sosem csuknak be az őrök. Ráadásul a szír férfi ételbeadó nyílását háromszor nagyobbra növelték, és beleraktak egy tükörszerű lemezt, hogy az őr minden mozdulatát figyelhesse.”

Ha a vécén marad, pillanatokon belül rákopognak

„Sosem marad felügyelet nélkül. Ha elmegy vécére a zárkájában és nem hallják mozogni, 2 percen belül rákopognak a kommandósok, hogy mutassa meg magát.”

F. Hasszán az Iszlám Állam egyik vezetője, aki a gyanú szerint öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított. Legalább húsz ember megölésében vett részt. Mivel nagyon komoly bűncselekményekkel gyanúsítják, a börtön nem engedheti meg magának, hogy véletlenül baja essen és ne lehessen elítélni.

Kíváncsi vagy a fogva tartásával kapcsolatban még több érdekességre? Akkor keresd a pénteki %% napilapot az újságárusoknál! 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?