INSIDER

Rendhagyó módon nyit az AdventBazilika

Karácsonyfa állítással, valamint egészen az újévig tartó online aktivitás- és élmény-sorozattal járul hozzá a koronavírus-járvány miatt idén rendhagyó ünnepi időszakhoz az AdventBazilika.
  • Szerző: Ripost

A tavalyi évben Európa legszebb karácsonyi vásárának választott rendezvény szervezői hisznek abban, hogy minden eddiginél nagyobb szükségünk van arra, hogy megéljük az ünnepet!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AdventBazilika 2020

A remény adventje! ezzel a mottóval indul idén az AdventBazilika. A 10 éves rendezvénysorozat a koronavírus-járvány miatt az online térbe költözik. Idén nem lesznek gasztro és kézműves kiállítók a Szent István téren, azonban a rendezvény 12 méteres, gyönyörűen feldíszített karácsonyfája, a Szent István Bazilika lépcsője előtt felállított betlehemi jászol és egy 5 méter átmérőjű adventi koszorú lesz kihelyezve.

Nem marad el az adventi gyertyagyújtás sem. Az ünnepélyes alkalmakat egy-egy művészeti előadás, vers vagy dal fogja kiegészíteni. A nagyközönség mindezt az AdventBazilika online felületein, élőben tudja majd követni. A Magyar Ökomenikus Segélyszervezettel együttműködve video-interjú sorozatban hírességek mondják el az adventtel kapcsolatos emlékeiket, gondolataikat, hitet és reményt adva ezekben a nehéz időkben.
Mindenki számára online elérhető lesz az „Advent hangjai” címmel a rendezvényhez készült különleges zenei válogatás, a rendezvény fotóarchívumának darabjaival pedig felidézik a rendezvény legszebb pillanatait. Ugyanerre kérik azokat a látogatókat is, akik rendelkeznek a vásárban készített képpel.

Az AdventBazilika online kézműves kalendáriuma minden nap bemutat egy-egy kézműves kiállítót. Emellett, a rendezvény kézműves kiállítóinak közreműködésével készült rövid videókban olyan egyszerű ajándék- és díszkészítő praktikák is láthatók, amelyeket otthoni körülmények között bárki leutánozhat.

Fotó: AdventBazilika 2020

Az AdvenBazilika két országos online mozgalmat is meghirdet. Útjára indítja „A legszebben díszített ünnepi ablak” versenyt, hogy megtalálja az ország legdekoratívabb ünnepi ablakdíszítéseit. A vásár online felületein bemutatott pályaművek közül a legjobbak ajándékot és elismerő oklevelet kapnak. „Add tovább, a karácsony bennünk él” elnevezésű kampányával pedig mindenkit arra buzdít, hogy használva a #adventchallenge címkét saját közösségi oldalán ossza meg a karácsonnyal, ünneppel kapcsolatos fotóit, gondolatait, videóit.

És ezeket olvastad már?