INSIDER

Rémálom Budapest utcáin: erre számíts, ha kilépsz a házból

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt forgalomkorlátozásokra kell készülni. Mutatjuk, merre lehet egyáltalán közlekedni!
  • Szerző: KF

Máris több fővárosi utat lezártak az augusztus 20-i ünnepi rendezvények miatt: csütörtöktől egészen hétfőig ideiglenes lezárások és megállási tilalmak lesznek érvényben a főváros I., II., V., IX., XI. és XIII. kerületében. A Magyar Ízek utcája és a koncertek miatt lezárják a Clark Ádám teret is.

A tilosban parkoló autó­kat a szomszédos utcákba szállítják, aki nem találja a kocsiját, a 06 (1) 273-4059-es számot hívja!

Sok százezer ember várható szombaton a fővárosban, és jelenleg úgy tűnik: az időjárás is kedvezni fog a programoknak.

A Lánchíd augusztus 19-én 20 órától hajnali 4 óráig, az Erzsébet híd augusztus 20-án 18 óra és 23 óra között lesz lezárva.

19-én délután, valamint 20-án a reggeli órákban a Kossuth Lajos tér környékén a tisztavatás miatt lesznek lezárások. Délután a Szent Jobb körmenet miatt a Szent István-bazilika környékén, az ökumenikus kenyéráldás és az aratómenet miatt pedig a Budai Várban kell lezárásokra számítani.

Szombaton a Lánchídon és a Szabadság hídon csak gyalogosan lehet közlekedni, de előbbit és az Erzsébet hidat a tűzijáték idejére a gyalogosok előtt is lezárják – ha szükség van rá, akkor még a Szabadság hidat is.

A BKK járatsűrítésekkel készül, ugyanakkor több busz- és villamosjárat módosított, vagy rövidített útvonalon jár majd.

A MÁV tájékoztatása szerint bár a vasúti közlekedési rend nem változik, de a fővonalakon több kocsival közlekednek egyes vonatok. A tűzijáték után mentesítő vonatokat indítanak a Nyugati pályaudvarról Szegedre, valamint a Déli pályaudvarról Komáromon át Győrbe.

A legnagyobb tömegre idén is a tűzijátéknál számítanak. Tavaly csaknem egymillió ember volt rá kíváncsi. Az operatív törzs hetekkel ezelőtt megkezdte a felkészülést, a biztonsági terv a szélsőséges időjárástól kezdve a terrortámadásig mindenre kiterjed.

A forgalmirend-változások teljes listáját itt, míg a tömegközlekedési változásokat pedig itt találja.

És ezeket olvastad már?