INSIDER

Rejtélyes csontok a Dunában: drámai részletek derültek ki

Évek óta mindennap abban bízik az édesanya, hogy egyszer csak életjelet ad az eltûnt fia. A nő személyautóját a napokban találták meg a Dunában. A jármû utasterében emberi maradványokra bukkantak.
  • Szerző: Ripost

Hét éve mindennap hazavárja eltűnt fiát az anyuka, akinek az autóját a múlt héten találták meg a Dunában. A kocsi utasterében emberi csontok is voltak, egyelőre nem tudni, ki lelte halálát a hullámsírban.

Mária elgyötörten mondja, bízik benne, hogy nem a fia földi maradványai kerültek elő a folyóból, és Lajos – akár a föld túlsó felén – boldogan éli világát.

Még azt is el tudnám fogadni, hogy soha többé nem láthatom, ha tudnám, hogy él” – sóhajtotta kisírt szemmel az asszony.

Hét éve januárban az akkor 28 éves fiatalember elvitte a családi autót. Máskor is használta, és felnőtt férfiként nem jelentette be otthon, hogy hova megy.

Viszont mindig szólt, ha nem jött haza, ha néha kimaradt a barátaival. Akkor egyszer nem telefonált este. Másnap sem. Soha többé” – merengett Mária.

Az anya azt is elmondta, hogy fiának hangulatingadozásai voltak. Amikor rossz passzban volt, folyton aludt, sokszor egy teljes napig sem kelt fel. Lajos az eltűnése előtt is depressziós volt. De élte az életét, eljárt dolgozni az apjával, ácsok voltak mindketten. A nyolcvanas években szöktek át a zöldhatáron Romániából, a diktatúra elől menekülve. Lajos már itt járt iskolába, majd felnőve kezdett dolgozni apja oldalán. Egészen 2011 januárjáig. Akkor kezdődött a lidércnyomás, amiből az ajtón kopogtató rendőrök ébresztették fel Máriát, közölve, hogy megtalálták az eltűnt autót. Hamarosan DNS-mintát vesznek a szülőktől, amit összevetnek a roncsban talált csontokkal.

Csak ne a fiamé legyenek a földi maradványok – mondta a Blikknek a lelkileg elgyötört édesanya.

És ezeket olvastad már?