INSIDER

Reagált az IKEA a történtekre, kiküldték Sándort a vakvezető kutyájával

A 34 éves férfi a párjával szeretett volna az áruház éttermében enni, de az egyik dolgozó elküldte őket.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 34 éves Sándor az IKEA éttermében szeretett volna étkezni, de ezt az egyik ott dolgozó hölgy ezt nem engedte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nagyon kedves volt, de közölte a párommal és velem, hogy nem mehetünk be. A párom hiába hangoztatta, hogy Ikon vakvezető, így rá nem vonatkozik ez a szabály, a lány nem engedett minket tovább” – mesélte Sándor.

Odahívathatták volna a dolgozó felettesét, de úgy már nem volt kedvük ott enni, hogy nem látják őket szívesen. Pedig a kutyánál minden szükséges papír ott volt, a vakvezető-igazolványa is. „A párom édesapja végül írt a panaszkönyvbe, aztán továbbálltunk” – folytatta a férfi.

„A társadalom sokat fejlődött, arra is volt példa, hogy egy buszsofőr nem ismerte a vakvezető kutyákra vonatkozó szabályokat, de az utasok felvilágosították. Az ilyen pillanatokban nagyon megalázó helyzetbe kerülnek az érintettek. Fontos, hogy következetesen kiálljanak a jogaikért, ebben a mi szervezetünk is tud segíteni” – meséli Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kuratóriumi elnöke.

Az IKEA elismerte az esetet: „Valóban és tévesen nem engedte be egyik munkatársunk a vásárlónkkal az étterembe érkező segítőkutyát. Lakberendezési vállalatunk tisztában van a szabályozásokkal, ám sokkal pontosabb tájékoztatásra van szükség a munkatársak körében. Mindhárom IKEA áruház kutya- és macskabarát (budaörsi áruházunkba más kiskedvencek is bevihetők), a segítőkutyák előtt pedig az éttermek, kávézók és bisztrók is nyitva állnak” – írták a Blikknek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?