INSIDER

Durván rátámadt az anyuka Novák Hunorra, beindult a kommentcunami

Novák Hunor hű maradt a szlogenjéhez: „Nem azt mondom, amit a szülők hallani akarnak, hanem az igazat!”
  • Szerző:

Novák Hunorra támadt egy anyuka – derül ki a gyermekorvos friss Facebook-bejegyzéséből. „Egy levél a postafiókomból” – vezeti fel a posztot dr. Novák Hunor. Íme az anyuka sorai:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Kedves Doktor! Felháborító a hozzáállása a gyermekekhez. Az idő gyógyítja meg? Most komolyan, magának van valamilyen mentális problémája, ezt hogy gondolja? Hogyan meri kijelenteni? Miről beszél? A középkorban él?”

 

Rátámadt egy anyuka a gyermekorvosra. Novák Hunor kifejezetten aktív a közösségi médiában, erről az esetről is posztolt

Fontos dologra hívja fel a figyelmet az orvos

A médiában gyakran nyilatkozó gyermekorvos a fenti elektronikus levelet példaként hozta fel, hogy hangsúlyozza:

(...) a gyerekbetegségek többségét olyan vírus okozza, amikre nincsen hatásos gyógymód. Az idő gyógyítja meg a legtöbb gyerekbetegséget.”

Majd így folytatja: „Sajnálatos azonban, hogy nagyon sok szülő követeli a különböző gyógyszereket, antibiotikumokat egy banális taknyosságra. Munkám 90%-a abból áll a magánrendelőmben, hogy leállítgatom a feleslegesen szedett gyógyszereket és lebeszélem a szülőket újabbak kipróbálásáról. Persze vannak, akik képtelenek elfogadni ezt és az immunrendszerre bízni a dolgot, helyette állandóan valami gyógyszerben keresik a megoldást...”

Billentyűzetet ragadtak a szülők

A bejegyzés valóságos kommentcunamit indított el, már közel kétszáz hozzászólást generált, hogy Novák Hunorra támadt egy anyuka. Ezekből szemezgettünk.

K. Erika: „Van olyan betegség ami gyógyszerrel meggyógyul 1 hét alatt... Gyógyszer nélkül 7 nap is elég hozzá.”

F.-L. Viktória: „Csak akkor megyünk orvoshoz megfázás miatt, ha kell az igazolás, hogy visszamehessen a gyerek a bölcsibe...”

K. Andrea: „Úgy gondolom, hogy az effajta követelőzés mögött a reklámok állnak. Elhitetik a szülőkkel, hogy akkor jó szülők, ha mindenféle gyógyszerrel, bogyóval, bigyóval tömik a gyereket, attól hamarabb meggyógyul. Ami butaság. A tünetek elfedése nem egyenlő a gyógyulással. Sokan lázat, köhögést csillapítanak, majd beadják a kicsit az óviba, ahol szépen körbefertőzi a többi gyereket, miközben felülfertőzéssel összeszed pár bacit, amire végül valóban kell majd az antibiotikum. Az ő fejében ez egyetlen folyamat, nem látja az összefüggést.

Pedig csak otthon kéne tartani, pihenni, kiszundizni a betegséget, amíg az immunrendszer a megfelelő támogatással teszi a dolgát.

De nem. Mert ha a reklám azt mondja, hogy akkor vagy jó anya, ha...

Az mellékes, hogy „ártani nem használ”. A gyerek nem lesz tőle se jobban, se rosszabbul, maximum több ezer forintot húz le a vécén minden pisiléskor.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?