INSIDER

Rabszolgákat dolgoztatni Magyarországon? – Egy férfi megmutatta, hogy lehetséges

Embertelen körülmények között dolgoztatta munkásait egy salgótarjáni férfi. Rabszolgának nézte az embereket.
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő, hogy ilyen előfordulhat Magyarországon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy 22 éves fiatal férfi építőipari munkavégzéshez alkalmazott embereket dorogházi birtokára. Ehhez elsősorban kiszolgáltatott, otthontalan embereket keresett magának, fizetést, szállást és élelmet is ajánlva nekik. A hátrányos helyzetű munkások kapva kaptak az alkalmon és elmentek dolgozni a férfinak, maximálisan bízva abban, hogy betartja azt, amit ígért. Ha ez még nem lenne elég, a férfi még pénzért is vett magának munkást, 70 000 forintért vásárolt meg egy gondnokság alatt álló férfit, akit szintén dolgoztatni kezdett.

A férfi természetesen egyik ígéretét sem tartotta be. Az embereit a nyári konyhában, vagy az udvaron álló működésképtelen gépkocsiban szállásolta el, élelmet alig adott nekik és a házban található fürdőszobát és illemhelyet sem használhatták.

Fotó: ügyészség.hu

Csak az ő engedélyével hagyhatták el a birtokot, és amikor ezt egyikük megszegte, a vádlott hátrakötözött kezekkel, lánccal kikötötte őt, akár egy rabszolgát. Ezen kívül egy nőt is rábírt arra, hogy nála éljen. A nőt, érkezését követően, a férfi utasítására az egyik dolgozó megerőszakolta, majd egy másik dolgozóját is arra kényszerítette , hogy a nővel szexuális kapcsolatot létesítsen.

A rabszolgaként dolgoztatott emberek egy része végül meg tudott szökni, beszámolóik alapján indult meg a büntetőeljárás a férfi ellen, akit a Nógrád Megyei Főügyészség emberkereskedelem bűntettével, nemi erkölcs elleni bűncselekményekkel, személyi szabadság megsértésével és közokirat-hamisítással vádol.

„A főügyészség a Balassagyarmati Törvényszékre benyújtott vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, vagyonelkobzás alkalmazására, valamint arra tett indítványt, hogy a – letartóztatásban lévő – vádlott 477.490 Ft bűnügyi költséget is fizessen meg” - számolt be a történtekről a Fővárosi Főügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?