INSIDER

Nyíltan rabolnak a migránsok a vajdasági utcákon

Már nem csak a házakba törnek be a határ menti településeken, egy magyar hölgynek menet közben rabolták el a táskáját.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Miközben az Újvidéki rádióban bemondták, hogy a Vajdaságban élők deszkázzák be az ablakokat a lakatlan házaikon, a migránsok már rabolnak, nem elégednek meg a betörésekkel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Magyarkanizsán egy magyar hölgyet biciklizés közben raboltak ki, a kerékpár hátsó csomagtartójából menet közben kiemelték a táskáját, benne az irataival, pénztárcájával és telefonjával.

rabolnak a migránsok

Migránshelyzet van Magyarkanizsán

A rendőrség segítségével később megtaláltuk a táskám, de sem a magyar, sem az szerb irataim nem voltak már benne. A pénztárcámban volt euró és dínár is, azokat is ellopta a telefonommal együtt” – számolt be a nő a megdöbbentő esetről.

Mint arról korábban már írtunk, egy magyarkanizsai férfi arról posztolt, hogy már a gyermekeket sem merik kiengedni az utcára a településükön lévő nagy számú migráns miatt, és a helyiek arról számolnak be, hogy a rendőrök is tehetetlenek velük szemben. Eddig azonban arra még nem volt példa, hogy rabolnának a migránsok, vagy ilyen agresszívan zargatják a helyieket, akiknek így már nappal sincs nyugtuk.

Az elmúlt napokban volt, hogy 12 óra alatt 38 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök a Magyarkanizsa feletti magyar határszakaszon. Gara, Madaras, Kunbaja és Hóduna közigazgatási területén négy esetben kaptak el csoportokat. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?