INSIDER

Porcelán étkészletre is futotta a falu pénzéből

Ékszerekre, drága étkészletre, márkás autókra és szerencsejátékra költötte a település pénzét Siklósnagyfalu polgármestere. A rendőrség szerint Kosztics József közel 15 millió forinttal károsította meg a helyi önkormányzatot. A férfi nem először kerül összetűzésbe a törvénnyel.
  • Szerző: Ripost

Újabb részletek derültek ki a falu pénzét elsikkasztó polgármesterről. A korábbi cikkében már írtunk a férfiról. Kosztics Józsefnek egy 2019-re visszanyúló ügy miatt kell most felelnie. A gyanú szerint állami támogatást vett fel az iskola felújítására, de azt részben nem arra költötte, amire a pénzt kérte és az összeg egy részét elsikkasztotta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lefoglalták a polgármester autóját is Fotó: police.hu

A gyanú szerint a képviselő az általa irányított önkormányzatnak 7,3 millió, a helyi szociális szövetkezetnek 6,9 millió forint kárt okozott. A pénzt részletekben a saját bankszámlájára, majd egy részét onnan tovább, a baranyai kistelepülés polgármesteri hivatalánál köztisztviselőként dolgozó barátnőjének a számlájára utalta.

Lefoglaltak egy órát is Fotó: police.hu

 

Vajon a különleges étkészletre is a falu pénzéből telt? Fotó: police.hu

 

Fotó: police.hu

A polgármester az átutalt összegek egy részét szerencsejátékra költötte, a pénz többi részéből ékszereket, márkás porcelánétkészleteket, autókat és ingatlanokat vásároltak. Ezeket a hatóság lefoglalta. A bíróság a településvezető letartóztatását egy hónapra rendelte el.

Kosztics József volt már rácsok mögött. 2006-ban okirathamisításért ítélték el, miközben kampányolt. A választásokat megnyerte, de hivatalát nem tudta elfoglalni, hanem Pécsen bujkált, hogy ne kelljen börtönbe vonnulnia. A barátnőjét azonban, aki ételt vitt neki, követték a rendőrök, így a nyomára akadtak. Miután Kosztics letöltötte a büntetését, a siklósnagyfalusiak 2010-ben és 2014-ben is megválasztották a település élére. A helyiek elnézik a bűneit.

Lapunk próbált több helyi lakost is megszólaltatni az eset kapcsán, de senki nem akart nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?