Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2019.08.19.

Pollenriadó! Pest megye a legfertőzöttebb!

Megtette hatását a napokig tartó hőség, narancssárgába és vörösbe borult az ország parlagfüvet jelző pollentérképe. A riasztási rendszer szerint Pest megyében a legrosszabb a helyzet. Ráadásul az utóbbi napokban még tovább emelkedett a pollenkoncentráció.

Szinte egész Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja, miközben a legkevésbé fertőzött területeken is legalább közepes intenzitást mértek a szakemberek.

„Leginkább tüsszögés, orrfolyás, viszketés és a szemnél tapasztalható égő érzés jelzi az embereknél, hogy előjött a pollenallergia. Erre az időszakra ajánlott az allergiásoknak mellőzni a szabadtéri sportolást és célszerű a tünetekkel felkeresni egy allergológus szakembert„ – magyarázta a Ripost-nak dr. Nagy Adrienne szakorvos.

Az időjárás nem segít fellélegezni

A polleneket elmosó, allergiás tüneteket mérséklő csapadék csak elvétve várható, ugyanakkor a hét közepére jósolt viharos szélt csak még inkább teríti a parlagfüvet. Ráadásul nemcsak a parlagfű okozhat gondot, magas értéket mutat a kender- és csalánfélék pollenszórása is, vagyis még több embert gyötörhetnek az allergiás tünetek.

Ugyanakkor az élet az allergiaszezon idején sem állhat meg, muszáj kimozdulni, munkába menni, bevásárolni, a gyerekkel beszerezni az iskolakezdéshez szükséges kiegészítőket. Éppen ezért azt tanácsolják a szakemberek, hogy ebben az időszakban ajánlott minden este hajat mosni, hogy megszabaduljon az ember a hajszálakon megtapadó, majd onnan a hálószobai párnára kerülve egész éjszaka allergiás reakciókat okozó pollenektől.

 

Mindent beterít a parlagfű

Az igen agresszív gyomnövénynek számító parlagfű nemcsak a vidéki búza- és kukoricatáblákat lepi el, gondot okoz a városokban is, sőt a főváros környékén is.

„Idén eddig csaknem 1827 bejelentést kaptunk, ezekből 610 lakott területről érkezett. A bejelentések közel fele, 43 százalék Pest megyéből jött, de magas a bejelentések száma Komárom-Esztergom, Veszprém és Bács-Kiskun megyékből is a Parlagfű Bejelentő Rendszerben” – tájékoztatta a Ripost-ot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A fővárosban leginkább Újbudán panaszkodnak a lakók. A frissen felújított utak mellől rengeteg bejelentés érkezik, legutóbb az 1-es villamos meghosszabbítása miatt felújított Etele út mentén sarjadt nagyobb csomókban a parlagfű, ám most már a Fehérvári utat is ellepte a gyom, főként a Fővárosi Művelődési Ház környékén találni belőle. Hasonló a helyzet Nagytétényben is, ahol a 6-os főút mentén növekszik az allergén növény. A Budapesttől néhány percre fekvő Szentendrén is meggyűlhet a baja az allergiásoknak, a Sztaravodai út menti, felújítás alatt lévő parkot is ellepte a kellemetlenséget okozó növény.

 

Folyamatosan razziázik a hatóság

Idén már nem volt türelmi idő a parlagfüves területek lekaszálására, a gazdáknak és telektulajdonosoknak egész évben ügyelniük kellett arra, hogy ne nőhessen meg az allergén gyomnövény. Sok helyen eleget is tettek a felhívásnak, de még így is rengeteg a parlagfűvel szennyezett föld, ráadásul sok lekaszált helyen is újranőtt a gyom.

A hatóságok folyamatosan razziáznak, és ha parlagfüvet észlelnek, akkor szemrebbenés nélkül kiszabják az akár több millió forintos büntetést a hanyag földtulajdonosoknak. A Nébih a Ripost megkeresésére közölte, hogy csak július 1-je óta már több mint félszáz esetben bírságoltak. Ugyanakkor a hatóság azt kéri, ha bárhol látunk parlagfüvet, akkor azt jelentsük. Az észrevételeket a polgármesteri hivatalokban és kormányhivatalokban személyesen, interneten keresztül pedig a Nébih erre a célra létrehozott honlapján, a pbr.nebih.gov.hu oldalon lehet megtenni, pontos helymeghatározással.

 

frissülő pollentérkép

Ez is érdekelhet

origo.hu

Európai Uniós ország őrült fenyegetése: legyen Magyarországon is általános hadkötelezettség

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

ripost.hu

„Nagy csalódás ért” – Férjet keres magának a TV2 sztárja

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Láttam, hogy boldogan ölelik egymást" - az ország kedvence lett a magyar sztárszülők gyermeke

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Ennyiért lehet idén vonattal az Adriára utazni

INSIDER

Rémes, mit hozott Sándor, de még durvább, amit Józseftől és Benedektől kapunk

INSIDER

Féltékenységből gyújtotta fel barátját egy férfi Budapesten

INSIDER

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik