INSIDER

Pofátlan, így lopta meg a gyászolókat egy piliscsabai nő

Mécseseket, virágokat és kegyeleti tárgyakat lopott egy nő a piliscsabai temetőből. A sírfosztogató személye ismert, most várják azok jelentkezését, akiket meglopott.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hátizsákjában rejtette el, majd albérletébe cipelte a temetőből összelopott értékeket egy piliscsabai nő – tudta meg a %%. Egy-két látogatónak feltűnt, hogy apróbb értéktárgyak és díszek hiányoznak a szeretteik sírjáról, aztán egyre többen panaszkodtak emiatt.

„A temető gondnoka jelezte nekünk, hogy gond van a köztemetőben”

– számolt be a %%-nak Simon Gyula közrendvédelmi tanácsnok, a Piliscsabai Polgárőrség alelnöke.

Piliscsaba az egyik legbiztonságosabb település Pest megyében, éppen ezért is tűnt fel rögtön, hogy egy szarka fosztogatja a temetőt. Apróbb tárgyakat, virágokat, mécseseket, elektromos mécseseket és szobrocskákat lopott el a sírokról. Bár a tárgyak értéke nem jelentős, a hozzátartozók számára ennek erkölcsi jelentősége van. Előfordult, hogy angyalszobrocskát lopott egy kisgyermek sírjáról, ami különösen felháborító.

A helyiek segítségével eljutottunk a lehetséges tettesig, majd értesítettük a rendőrséget. A nyomozók derítettek fényt arra, hogy a nő a hátizsákjában hordta el az értékeket az albérletébe. Azt kérjük a lakosságtól, jelentkezzenek azok, akik a hozzátartozójuk sírjánál azt észlelték, hogy eltűnt valami. Minél több eset kiderül, annál inkább bizonyítható, hogy a tettes üzletszerűen követte el a lopásokat.

A rendőrség megerősítette a %% értesülését.

„A Budaörsi Rendőrkapitányság Pilisvörösvári Rendőrőrsén szabálysértési eljárás indult. A kollégák adatgyűjtést végeznek annak érdekében, hogy azonosítsák az esetleges lopások sértettjeit”

– válaszolták kérdésünkre.

címkék:
És ezeket olvastad már?